Draga moja, prvo što trebaš da znaš - Ljubav ne bi trebala da boli

Kao i mnogi drugi, nisam bila svjestna kako sam loše tretiran u mojim ranijim vezama. Vjerovala sam da sam zaljubljena i da su moja osjećanja uzvraćena. 


Voljela sam svog partnera na naivni i bezuvjetan način. Bez obzira na njegovo ponašanje, uvijek sam ga voljela. Čak i kada je bio grub prema meni, pravdala sam njegove postupke i ignorisala svoje granice, samo da bih ga spriječila da me napusti. On nikada nije uspio kontrolisati svoje emocije.

Ja sam to prihvatila i trpila sam kada bi urlao na mene ili me ignorisao. Smatrala sam da ga poštujem i da ga ne smijem izgubiti. Vjerovala sam da je sve u redu i da sam ja bila uzrok njegovog ponašanja. Čak i kada bi otišao na izlet s prijateljima i ne vratio se cijelu noć, krivio me je i tvrdio da mu treba pauza od mene. 

Nisam shvatala koliko me je loše tretirao jer su postojali i dobri dani. Nije me varao, zbog čega sam mu bio zahvalan, iako to nije bilo dovoljno. Vidjela sam njegov potencijal, ali to je bilo sve. Kada su mi prijatelji rekli da ga ostavim, nisam shvatala zašto. 

Mislila sam da je dobar partner jer mi nije nanio fizičku bol i nije me varao. Čak mi je poklanjao cvijeće i to me činilo posebnim. Ali to je bilo sve. Na kraju, on je prekinuo sa mnom, rekavši da sam previše zahtjevan jer sam tražila da uzme u obzir moje osjećaje. 

Željela sam da više vremena provodimo zajedno, ali to nije bilo dovoljno za njega. Nakon toga, ostala sam da patim, osjećajući krivnju za sve. Ali onda si ti došao i pokazao mi da sam maltretirana i korištena. Pokazao si mi da veza ne mora biti bolna. Hvala ti što si mi otvorio oči i pokazao mi da zaslužujem bolju ljubav i odnos.

No comments

Powered by Blogger.