Iz ženskog ugla: Nikada ne dopustite da vas muškarac toliko obuzme da izgubite sebe

Treba da prihvatite život onakvim kakav jeste, da sebe nikada ne smatrate jedinom osobom kojoj se nešto dogodilo i da uvijek živite tako što ćete prvenstveno sebe poštovati. 


Kako funkcionište ljudska svijest? Čovjek živi, radi, raduje se. Naša glava i naš mozak obavljaju posao za nas. Jednog dana se u našem životu iznenada pojavi osoba koja cijeli naš život okreće naopačke. Odjednom krećemo da se prilagođavamo toj osobi, usklađujemo zajednički odnos, počinjete misliti o još nekome. 

Ponekad toj osobi dopuštamo mnogo više nego što bismo zapravo trebali. Nekada nam ta osoba u potpunosti okupira misli. Tako naša glava stvori naviku. Mi odjednom postanemo djeljivi na dva dijela i otuda dolazi ta metafora druge polovine. 

Druga polovina znači potpuno uništenje jer čovjek mora biti cjelovit i ujedinjen sam za sebe. Čak i kada vam ta osoba uđe u život ne treba da prestanete poštujete svoj raspored i svoja pravila i zaboravite da ste vi vlasnik svojih misli i osjećanja. Loše je dopustiti nekome da čini našu polovinu jer ljudi odlaze, a kada ta osoba ode iza nje će ostati mnogo bola. 

Tada ćete se hvatati samo za uspomene, za priče iz prošlosti, radost koju ste imali i tako ćete neprestano da se vrtite u krug po prošlosti. Dok god se to tako dešava, vaše tijelo neće funkcionisati onako kako bi trebalo. Zato nikada ne dopustite da vas neko toliko obuzme da izgubite sebe. 

Uvijek se pobrinite prvenstveno za sebe, sa vama mora sve da funkcioniše savršeno. Morate da budete sretni i mirni sami sa sobom. Ne smijete nigdje da žurite i ni za koga da se hvatate da biste se osjećali sigurno i zaštićeno. Za vaš život jedina odgovorna osoba ste vi sami! 

Ljudima je data sloboda izbora da odluče šta žele i da preuzmu odgovornost na sebe. Zato kada padnete, znajte da je greška vaša jer ste vi birali da dopustite nekome da vas obuzme. Čim osjetite da vas neko obuzima i da gubite sebe, zaustavite to. Ne dopustite da vas ljubav opije. 

Ne dozvolite da neko drugi preuzme odgovornost nad vašim životom. Niko nema pravo da vam uništi život, da iskoristi vaše dragocjeno vrijeme i ostavi vas. Dakle dame, ne jurite ni za kim. Uvijek čuvajte sebe, vaše jedinstvo, ljubav, pamet i ljepotu. Vi ste dostojne najveće sreće! 

No comments

Powered by Blogger.