"Moramo osjetiti malo tuge da bismo znali cijeniti sreću" - Koeljo genijalno o osjećaju tuge

Tuga i sreća su normalni dijelovi života, ali jesmo li ikada razmišljali o tome da tuga može biti korisna?


Slavni pisac Paulo Koeljo je rekao da se moramo naviknuti na malo tuge kako bismo znali prepoznati sreću. Tuga može biti mjerilo sreće. U životu ima bitaka koje gubimo, ali i one nas mogu naučiti nečemu vrijednom. Moramo prihvatiti da ne možemo sve kontrolisati i da se život sastoji od uspona i padova. 

Ne trebamo biti suosjećajni prema tuđoj boli, već prihvatiti da se neke oluje događaju kako bi nam otvorile novi put. Svaki život ima svoje poteškoće, ali moramo vjerovati u svoj put. Suze su prirodne i dio života, a mogu biti jednako vrijedne kao i riječi. 

Kada volimo sa svom dušom, osjećamo spokoj i vjeru da ništa ne može poljuljati naše uvjerenje. Ova neobjašnjiva snaga nam omogućuje da donosimo ispravne odluke u pravo vrijeme i ostvarimo ono što smo zamislili. Postoji uvjerenje da se na ovom svijetu uvijek nalazi jedna osoba koja čeka drugu, bez obzira na udaljenost. 

Kada se sretnu, vrijeme i prostor gube svoj smisao, postoji samo sada i odmah. Trebamo naučiti da se naviknemo na tugu u životu kako bismo znali cijeniti pravu sreću. Tuga je sastavni dio života, ali može nam pomoći da cijenimo i prepoznamo vrijednost sreće. Prihvatimo tugu i ljubav kao dio života i gledajmo na njih kao na prednosti.

No comments

Powered by Blogger.