Mudra žena ne želi nikome da se sveti - Ona pusti karmu da odradi sav posao

Kad muškarac slomi srce mudroj ženi, on se može uplašiti da će se ona osvetiti. Ali on ne zna da mudra žena reaguju drugačije. 


Takva žena neće tražiti način da se osveti, ona će pustiti karmu da obavi “prljavi” posao. Mudra žena je sposobna za sve, muškarci se obično plaše da ih povrijede. Kad takvoj ženi muškarac slomi srce, on plaši se onog najgoreg. Kad joj povrijedi ego, on zna da je učinio nešto neoprostivo. 

I sam je svjestan da ona neće samo sjediti i gledti kako joj uništava život.. Ali ono što on očekuje neće se dogoditi! Mudra žena neće tražiti osvetu, ona će pustiti karmu da odradi posao. Mudra žena nije tip koji će ti dozvoliti da se izvučeš, ali neće ni prljati ruke. Ona vjeruje da sve što radiš, vratiti se. 

Zažali ćeš za sve suze koje je prolila zbog tebe, a ona neće ni prstom mrdnuti. Neće gubiti vrijeme na osvetu, najbolje osvetaće biti tvoja svijesti o tome šta si mogao da imas. Kad shvatiš kakva te je žena volje, mrzićeš sebe. Kad to shvatiš biće kasno, ona ti neće dozvoliti da se vratiš. 

Mudra žena neće dozvoliti da je bilo ko mijenja, pogotov ne muškarac. Bez obzira koliko da si je povrijedio ona će i dalje biti svoja. Neće tražiti osvetu, neće koristiti tvoje tajne protiv tebe neće pokušavati da te učini ljubomornim. Jednostavno ona neće viiše trošiti svoje vrijeme na tebe. Više je nisi dostojan, dovoljno je jaka i mudra da te zaboravi. 

Vremenom ćeš shvatiti svoju grešku, možda kada te karma udari.

No comments

Powered by Blogger.