Jupiter u Biku od 16.05 do 26.05.2024 - Bikovi ovo je vaš period, Lavove čekaju velike promjene

Donosimo vam detaljnu astro analizu za Jupiter u Biku od 16.5.2023. do 26.5.2024


Ovan: Jupiter, planet sreće i ekspanzije, ulazi u vaš sektor financija i plate, što predstavlja vjerojatno povećanje novčanog toka i rast samopoštovanja. Ovaj tranzit će vam donijeti više mogućnosti za zaradu i financijski prosperitet, što će vam omogućiti da uložite u svoju budućnost. Osim toga, Jupiter je odgovoran za sektor međunarodnih odnosa i inostranstva u vašoj karti, što znači da možete očekivati putovanje u inostranstvo ili neku vrstu veze sa strancima. Ovaj tranzit će također utjecati na vaše prioritete i vrijednosti. Možda ćete se fokusirati na važna ulaganja, poput obrazovanja ili stjecanja certifikata koji će vam pomoći u napredovanju u karijeri. Ovakve investicije će vam pomoći da razvijete svoje talente i vještine i osiguraju dugoročni uspjeh. 

Bik: Jupiter ulazi u vaš znak, što predstavlja jednu od najboljih godina za vas. Ovo je vrijeme kada ćete imati priliku da postignete lični uspjeh i dosegnete svoje ciljeve. Jupiter donosi veliku sreću i šansu za napredak u karijeri. Možete očekivati poštovanje i pohvale od kolega i nadređenih, što će vam pomoći da izgradite svoj ugled. Osim toga, Jupiter je odgovoran i za sektor obrazovanja i putovanja u vašoj karti, što znači da možete očekivati da ćete proširiti svoje horizonte kroz stjecanje novih znanja i iskustava. Također, ovaj tranzit će utjecati na vaš izgled i stil života. Možete si priuštiti više kvalitetnih stvari i osjećati se zadovoljnije sobom. 

Blizanci: Jupiter ulazi u vaš sektor samoće, što znači da ćete tokom godine osjećati potrebu za više samostalnosti i introspekcijom. Ovaj tranzit će vas potaknuti da dublje razmislite o svojim unutarnjim vrijednostima i ciljevima. Možda ćete osjetiti potrebu da se povučete iz društvenih situacija i posvetite se svom unutrašnjem svijetu. Ovaj tranzit će također utjecati na vašu psihološku dobrobit. Možete razmotriti posjet psihologu ili nekome tko će vam pomoći u emocionalnom procesu. 

Rak: Jupiter ulazi u vaš sektor prijatelja, suradnika i ambicija za vašu budućnost. Ovo je izvrsna vijest jer će vam Jupiter donijeti snažnu podršku za ostvarenje vaših ciljeva u različitim područjima vašeg života. Ovaj tranzit može dovesti do susreta s novim ljudima koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve ili će vam se postojeći krug prijatelja širiti. Tokom ovog perioda možete očekivati i pojavu mentora koji će vam pružiti dragocjene savjete. Osim toga, Jupiter će potaknuti vaše ambicije i pomoći vam da postavite jasne ciljeve za budućnost. Ovaj tranzit je povoljan i za vaše financije, jer će vam donijeti nove mogućnosti za zaradu novca i ostvarivanje većih prihoda. Stoga, budite spremni da se okružite pravim ljudima i da se fokusirate na svoje ciljeve kako biste maksimalno iskoristili ovaj tranzit. 

Lav: Jupiter ulazi u vaš sektor statusa i titula, što znači da se možete pripremiti za velike promjene u svom profesionalnom životu. Ovaj tranzit može donijeti viši položaj, povećanu reputaciju i veću autoritetnost u vašem poslu. U javnosti ćete biti prepoznati kao uspješna osoba koja ima veliki utjecaj na svoje okruženje. Osim toga, Jupiter može dovesti do susreta s osobom iz inostarnstva koja će vam pomoći da promovišete svoj projekt ili podignete svoj ugled na novu razinu. Tokom ovog tranzita, možete očekivati i pojavu novih prilika za rast i napredak u vašem profesionalnom životu. Ako ste spremni preuzeti izazove i raditi naporno, možete postići izvanredne uspjehe. 

Djevice: Jupiter ulazi u vaš sektor putovanja što je vrlo uzbuđujuće! Ovaj aspekt znači da ćete uskoro imati priliku putovati negdje u inostranstvo, što će vam pružiti nevjerojatnu priliku da se proširite na mnogo načina. Ovo će biti iskustvo koje će uvelike proširiti vaš pogled na svijet i dati vam priliku da upoznate nove kulture, običaje i ljude. Također, vjerojatno je da ćete tokom ovog perioda dobiti diplomu, certifikat ili imati učitelja. Ovo je vrijeme kada se vaša želja za učenjem i proširenjem vaših znanja naglašava, te ćete biti motivirani da nastavite s edukacijom i osobnim razvojem. Za neke Djevice ovaj aspekt će značiti neku vrstu duhovnog prosvjetljenja, što znači da ćete se otvoriti novim idejama i možda započeti vjerovati u nešto što prije niste. Također, ovaj aspekt može uvelike proširiti vaš sistem vrijednosti. 

Vaga: Jupiter planeta koja je simbolizira rast, sreću i prosperitet, ulazi u vaš sektor krize i velikih financija. Ovaj period može biti vrlo značajno za vašu financijsku situaciju. Imate priliku podići kredit ili hipoteku kako biste financirali svoje ciljeve. Osim toga, Jupiter će vam omogućiti da počnete štedjeti novac za porodični budžet ili dobiti veliko osiguranje. Ove promjene u financijskom sektoru vašeg života mogu biti velika olakšanja za vas i vašu porodicu. Međutim, Jupiter također može donijeti velike promjene u vašem životu. Ovaj period može biti doživljeno kao velika kriza, ali to također može biti prilika za rast i razvoj. U ovom periodu možete postati svjesniji svojih kompleksa i strahova, a zanimanje za psihologiju može biti izvor rješenja za mnoge vaše unutrašnje sukobe. Jupiter može također donijeti intimnu vezu u vaš život, koja može biti vrlo svijetla i sudbonosna za vas. Ova veza će vas naučiti kako vjerovati drugoj osobi i otvoriti se za nova iskustva i mogućnosti. 

Škorpija: Jupiter planet rasta i sreće, ulazi u vaš sektor partnera i klijenata. Ovaj period može biti vrlo plodonosno za vaše društvene veze i poslovne prilike. Možete upoznati novu osobu koja će vam pomoći u vašim poslovnim ciljevima ili dobiti darove i popularnost. Ako trenutno tražite posao, Jupiter može donijeti veliki ugovor s međunarodnom organizacijom koji će uvelike povećati vaše prihode. Ovo je sjajna prilika za rast vaše karijere i poslovnog statusa. Ako razmišljate o braku ili ozbiljnoj vezi, Jupiter će vam donijeti priliku da se vjenčate ili dobijete ponudu za brak. Ovaj period donosi pozitivne promjene u vašem životu, a vaše društvene veze će se razvijati i jačati. 

Strijelac:  Jupiter je prešao u vaš sektor zdravlja i rutine, što može ukazivati na to da se u sljedećem periodu trebate usredotočiti na svoje zdravlje i dobrobit. Ovaj tranzit može vam donijeti veću odgovornost na poslu, što bi moglo uzrokovati da se osjećate pretrpano i preopterećeno, ali istovremeno vam omogućuje da pokažete svoje sposobnosti i da steknete veći ugled u očima kolega. Sada je vrijeme da preuzmete inicijativu i da se fokusirate na postavljanje ciljeva i strategija kako biste ostvarili željene rezultate. Jedna od ključnih stvari koje biste trebali učiniti tokom ovog tranzita je uspostavljanje zdravih navika. Vrijeme je da pronađete način kako se opustiti i smanjiti stres.  Ovaj period također može ukazivati na potrebu da pronađete nove načine da se povežete sa svojim tijelom i umom. Ovo je savršeno vrijeme za otkrivanje novih hobija ili aktivnosti koje će vam pomoći da se osjećate zdravije i uravnoteženije. Možda biste mogli isprobati neke nove sportove ili aktivnosti na otvorenom, poput trčanja, planinarenja ili plivanja. 

Jarac: Jupiter ulazi u vaš sektor djece što je velika vijest! Ovo znači da postoji velika vjerojatnost da ćete postati roditelj unutar godinu dana ili da ćete dobiti priliku sudjelovati u brizi za dijete. Osim toga, isti sektor natalne karte odgovoran je i za vaše osobne projekte, stoga će ova pozicija Jupitera donijeti priliku za uspjeh u području poduzetništva. To bi mogao biti vaš vlastiti posao vezan uz međunarodne teme ili internetski projekt koji će donijeti značajan uspjeh. Ovaj tranzit Jupitera u Biku formira aspekt trigona prema vašem Suncu, što će pozitivno utjecati na vaše samopouzdanje i sreću. U ovom periodu ćete se osjećati puni energije, sretni i motivirani. Jednostavno ćete osjetiti radost u sebi, zbog toga što ste jedinstveni i što je to vaša super moć. 

Vodolije: Jupiter ulazi u vaš sektor nekretnina, što može značiti da vas očekuje kupnja kuće, stana, zemljišta ili čak farme. Ovo je također vrijeme za ozbiljne investicije kao što su izgradnja vinograda, toplica ili nekog porodičnog imanja. U ovoj fazi vašeg života, često dolazi do promjena u životima roditelja, posebice majki. Na primjer, vaša majka se može odlučiti na školovanje, kupnju stana u inostranstvu ili čak na put oko svijeta. Ovo su vrlo uzbudljiva i izazovna vremena za vas, stoga se pripremite za promjene. 

Ribe: Jupiter ulazi u vaš sektor vještina i komunikacije. To znači da ćete imati priliku krenuti na obuku ili početi učiti strani jezik kako bi se bolje komunicirali s kolegama iz inostranstva. Osim toga, ova pozicija Jupitera može dovesti do pojave važne osobe u vašem životu, posebice među vašim rođacima. Ova osoba može vam pružiti podršku u dobivanju dokumenata, stjecanju vrijednosnih papira ili čak prilikama za poslovna putovanja. Ako razmišljate o preseljenju, Jupiter vas podržava, ali ovo bi moglo značiti da ćete imati prebivalište na gotovo dvije adrese. Također, ovo je najpovoljnije vrijeme za kupnju automobila, pa se pripremite za to ako je to vaša želja.

No comments

Powered by Blogger.