Kako postati jedina žena u životu muškarca - Mudrost koju razumijemo tek sa godinama

Ženska međusobna konkurencija je oduvijek postojala, no mnoge žene nisu svjesne da tu konkurenciju mogu sagledati s pozitivne strane i iskoristiti je u svoju korist. 


Nema ničeg lošeg u tome ako druga žena pokazuje interes za vašeg partnera, pod uslovom da se vi nalazite u takvoj poziciji da nijedna druga žena neće imati priliku osvojiti ga. Ako želite biti žena koja će uvijek biti prioritet svom partneru, morate mu pokazati ljubav i istovremeno imati poštovanje prema sebi.

Izuzetno je važno da svaka žena poštuje sebe, jer to je ključno za izgradnju zdravog odnosa s muškarcem. Žena koja ima samopoštovanje zahtijeva poštovanje od svog partnera i ne dozvoljava da se prema njoj odnosi na loš način. Žena treba biti sposobna prihvatiti sebe kako fizički, tako i mentalno. 

Također je izuzetno važno da žena brine o sebi i svom izgledu, jer to je jedan od načina da izgradi samopoštovanje i osjeća se sigurno u sebe. Ako želite biti sigurni u sebe i ne biti u konkurenciji s drugim ženama, morate raditi na svojim resursima, njegovati svoju ljepotu i izgled. Tada nećete imati problema s samopouzdanjem i samopoštovanjem. 

Pokazivanje ljubavi prema svom partneru je također ključno. Ako žena pokazuje ljubav prema muškarcu, on će joj vratiti istu količinu ljubavi. Međutim, ako žena samo razmišlja o sebi i svojim interesima, muškarac će brzo postati umoran od toga da cijelu svoju energiju usmjerava samo na ženu, a ne dobiva ništa zauzvrat. Ako želite biti prioritet umjesto tereta za svog partnera, ne smijete biti opsjednuti njime. 

Ne trebate zahtijevati da provodi 24 sata uz vas i da ne radi ništa drugo. Pokušajte popuniti svoju emocionalnu prazninu na neki drugi način. Nemojte od partnera tražiti da to učini umjesto vas. Dajte mu malo slobode i prostora, dok se vi posvetite sebi, svojim interesima i hobijima. No, isto tako, nemojte potpuno zaboraviti i zapostaviti svog partnera. 

Muškarcu je važno da njegova partnerica brine o sebi i svom izgledu. Svi muškarci žele uz sebe zgodnu i privlačnu ženu, žele da drugi muškarci zavide na onome što imaju. Žena također treba znati izvući se iz svake situacije bez svađe i konflikta, mora biti sposobna pregovarati i pronaći kompromis u svakoj situaciji s kojom se suoči. 

Žena ne smije kritizirati svog partnera, posebno ne pred drugima. I možda najvažnije što svaka žena treba zapamtiti, a što se shvaća s godinama, jest: "Muškarcu ne treba žena koja ne može bez njega, nego žena bez koje on ne može."

No comments

Powered by Blogger.