Žena vam nije majka da vas trpi sa svim manama - Nije sramota promijeniti se zbog žene koju voliš

Muškarci često pokazuju određenu dozu nezrelosti i pogrešnih shvatanja, što ih navodi na ideju da se ne bi trebali mijenjati zbog žene i da je to nešto ispod njihove časti. 


Muškarci često percipiraju situaciju na sljedeći način: kada žena kritikuje muškarca, to se često smatra prihvatljivim, ali kada muškarac kritikuje ženu, onda se često percipira kao arogantan i bezobrazan. Muškarci zaista ne vole kada žene izražavaju nezadovoljstvo i kada ih kritikuju. 

Na primjer, žena može reći svom suprugu: "Nervira me što se nikad ne želiš prošetati sa mnom, previše vremena provodiš kod kuće" ili "Željela bih da živimo u većem luksuzu i da ne štedimo novac". Na to muškarci često zbunjeno odgovaraju: "Takav sam kakav sam, ne volim šetati/nemam namjeru zarađivati više. Prihvati me ili me ostavi." 

Iz ove izjave žena će možda zaključiti da je muškarac sebičan i ne želi se prilagođavati. Međutim, ako bolje pogledamo, primijetit ćemo da je ovaj čovjek zapravo duboko povrijeđen kritikom i želi biti prihvaćen upravo takav kakav jest. Želi biti voljen bez obzira na svoje mane. 

Čovjek koji izjavi "voli me ovakvog ili traži drugog" nalazi se u pasivnom i nezrelom stanju. Očekuje od žene majčinski stav i bezuvjetno prihvaćanje. Međutim, bezuvjetno prihvaćanje je nemoguće i nepotrebno. Oba partnera moraju biti spremna prilagoditi se i promijeniti kada je to potrebno. Kada žena kritizira muškarca, to mu zaista može biti neugodno. 

Tada odjednom saznaje da nije dovoljno pametan, bogat, zgodan ili odlučan... Ako je osoba spremna prihvatiti promjenu i poduzeti potrebne korake, može postati bolja i sretnija osoba. Odbijanjem promjene, muškarac neizbježno stagnira. Muškarci su svjesni da su napori potrebni, ali uvijek postoji ta nezrelost u njima koja im govori "Nema potrebe truditi se mijenjati zbog žene". No istina je da je promjena itekako potrebna ako žele ostvariti harmoničan odnos.

No comments

Powered by Blogger.