Nemoj se zavaravati - Njegova pažnja ne znači ništa ako ti ne pokaže poštovanje

Na samom početku, činilo se da je taj momak bio izuzetno zaljubljen u tebe. Bio je spreman da preduzme sve što je potrebno da te osvoji. Naravno, to je učinilo da ti odlučiš da je on jedini muškarac za tebe.


Poklanjao ti je mnogo pažnje i ponašao se kao da si žena njegovih snova. No, nakon što je dobio ono što je želeo, sve se promijenilo. I nije riječ samo o seksu. Počeo je da te tretira drugačije čim si mu pokazala da si zaljubljena u njega. Kada je shvatio da si zaljubljena, pokazao je svoje pravo lice.

Od tog trenutka si shvatila da nema apsolutno nikakvog poštovanja prema tebi. Tvoje mišljenje, osjećanja i želje nisu mu bitni. Počela si se truditi da privučeš njegovu pažnju. Samo si željela vratiti onog muškarca kakav je bio na početku veze. Bila si spremna učiniti sve da ga zadovoljiš, kao i prije.

Čak nije ni tražio da se mijenjaš - sama si to učinila. Počela si se pretvarati da si neko tko nisi, samo da bi te smatrao pametnijom, privlačnijom i zanimljivijom. No, zbog toga si izgubila sebe. Izgubila si svoju autentičnost, i odjednom si nestala kao osoba koja si nekad bila. Znam da žudiš za njegovom pažnjom.

Znam da si presretna kad ti šalje poruke i lajka tvoje fotografije. Srce ti ubrzano lupa u grudima kad nađe vremena da se sretne s tobom. No, dok očajnički pokušavaš privući njegovu pažnju, propuštaš nešto mnogo važnije: njegovo poštovanje prema tebi. 

Vjeruj mi, njegova pažnja ništa ne znači ako nemaš njegovo poštovanje. U stvari, on se ne razlikuje od drugih muškaraca koji te pokušavaju osvojiti u klubovima. Za njega si samo tijelo. Ti si trofej - djevojka s kojom bi svi njegovi prijatelji voljeli biti, ali ne mogu. Nije mu stalo do tvoje reputacije ili budućnosti. 

Nije ga briga za tvoje osjećaje. Duboko u sebi znaš da si vrijedna djevojka. Zna da si iznad njegovih mogućnosti, zato ti on hrani mrvicama pažnje - da bi željela još. On koristi ovu situaciju kako bi zadržao kontrolu nad tobom. Drži te na udici jer ti ne može ponuditi ništa pravo. 

Stoga te molim da ne činiš ono što on od tebe traži. Ne trči k njemu svaki put kad te zove, ne spavaj s njim ako mu je to jedino što mu treba, nemoj mu slati svoje fotografije u nadi da ćeš dobiti barem neki odgovor. Vjeruj mi, sve to nema veze s poštovanjem. 

On te ne cijeni u svom životu, ne cijeni tvoju ljubav prema njemu. Što čekaš? Što očekuješ da će se on promijeniti? Da će te iznenada početi poštovati? Samo gubiš vrijeme. Tako će ostati, i on nikada neće početi se ponašati prema tebi onako kako zaslužuješ. 

Zato ne troši više energije na to. Budi strpljiva i čekaj onog muškarca koji te zaista zaslužuje. Umjesto da tražiš pažnju od tog nezrelog dečka, pričekaj pravog muškarca koji će ti pružiti mnogo više: poštovanje, odanost i ljubav.

No comments

Powered by Blogger.