Bog nam često ne daje ono što želimo, jer zna da zaslušujemo puno bolje od toga

Život, ponekad, može biti nepravedan. Uprkos našim planovima, često se odvija na način koji nismo predvidjeli ili zamislili. 


Naša poznata staza može biti preusmjerena, a smjer kojim idemo može se promijeniti. Iako često želimo stvari koje nam se čine izvan dosega, ne dobijamo uvijek sve što sanjamo. Ne uspijevamo u svakoj borbi koliko bismo željeli, i ponekad nismo nagrađeni onako kako mislimo da bismo zaslužili. 

Ali, jeste li ikada razmišljali o tome da sve to može biti dio Božjeg plana? Zamislite da su vaši neuspjesi samo koraci prema nečem većem i značajnijem u vašem životu. Možda niste svjesni toga sada, ali svaka prepreka i izazov koji vam je postavljen mogu biti prilika za rast i razvoj. Možda Bog "odobrava" naše želje i daje nam ono što tražimo kad god je to najbolje za nas.

No, isto tako, možda nas ponekad odbija kako bi nas potaknuo da tražimo drugačiji put i da preuzmemo kontrolu nad svojim životom. Time nas potiče da izvučemo najbolje iz situacija i da postanemo snažniji, mudriji i hrabriji. Ponekad Bog čeka da prvo poduzmemo korake prije nego što intervenira. 

Možda nam svojim nevidljivim čarobnim štapićem daje unutarnju motivaciju da nastavimo kopati dublje i tragati za blagom koje nam je namijenjeno. Time nas potiče da uložimo napor u ono što želimo postići i pruža nam snagu za djelovanje. Kroz ovaj proces, Bog nas može naučiti važne lekcije o strpljenju i o tome da dobre stvari često zahtijevaju vreme. 

Iako možda ne možemo sa sigurnošću znati zašto neki ljudi moraju se boriti i suočavati s više teškoća od drugih, vjerujem da Božja vjera u nas potječe od uvjerenja da smo sposobni za mnogo više nego što bismo sami pomislili. To znači da nam je povjerena snaga da prevaziđemo prepreke i pronađemo rješenja čak i kada nam se čini nemoguće. 

U takvim trenucima, najbolje što možemo učiniti jest prihvatiti te promjene koje nam se događaju. Trebamo pustiti da te promjene teku kroz nas, da ih proživimo, učimo iz njih i prigrlimo ih kao dio našeg života. Unatoč tome koliko su te promjene teške, trebamo preživjeti i nastaviti dalje. Bitno je vjerovati da će se sve odvijati u najboljem redu, jer na kraju sve se događa za naše dobro. 

Sve što se dešava u našim životima, sva naša iskustva, osjećaji i situacije, imaju svoj razlog. Bog nas ne postavlja pred izazove koje ne možemo savladati; on vjeruje da smo dovoljno snažni da prođemo kroz sve to. Dragi ljudi, nismo rođeni da ostanemo na jednom mjestu i stagniramo. Naš život je putovanje koje uključuje kretanje, rast, transformaciju i razvoj. 

Kroz tekuće promjene i suočavanje s izazovima, mi učimo, rastemo i postajemo bolje verzije sebe. Imamo priliku stvarati život iz snova, preobražavati ga i razvijati. Ne postoje granice osim onih koje sami sebi postavljamo. Ako vjerujemo u sebe i u Božji plan za nas, ništa nas ne može zaustaviti na putu ka ostvarenju naših ciljeva.

No comments

Powered by Blogger.