Neću više da ugađam onima kojima se ne sviđam - Da volim one koji mene ne vole

Vjerujem da svijet u sebi nosi kontraste i protivnosti koje su neizbježne. Iz tog razloga, izbjegavam ljude koji imaju inerciju i nefleksibilan način razmišljanja.


Jose Micard Teixeira, portugalski kouč i autor knjiga o samopomoći, dijeli svoje misli o tome kako prestati beskorisno trošiti svoju mentalnu energiju i usredotočiti se na ono što je važno u životu.

Nisam postao arogantan, već sam jednostavno došao do tačke u kojoj osjećam da je vrijeme previše dragocjeno da bih ga gubio na nešto što me ne ispunjava duhovno i donosi bol. Odbijam cinizam, neopravdanu kritiku i zahtjevnost bilo koje vrste.

Izgubio sam želju da udovoljavam onima koji me ne cijene, da volim one koji mene ne vole i da se smiješim ljudima koji mi ne uzvraćaju osmijeh. Više ne trošim ni minutu na lažljivce i manipulatore. Ako primijetim licemjerje, pretvaranje ili jeftino laskanje u svojoj blizini, jednostavno odlazim.

Vjerujem da svijet sadrži suprotnosti i zato izbjegavam ljude s inercijom i nefleksibilnim načinom razmišljanja. U prijateljstvu me privlači vjernost, dok me izdaja odbija. Ne želim komunicirati s osobama koje ne znaju pružiti komplimente ili riječi podrške. Preuveličavanje i ekstremi me dosađuju. Također mi je teško prihvatiti ljude koji ne vole životinje.

No comments

Powered by Blogger.