Vrijedi li se prilagođavati muškarcu kako ne bismo ostali sami - Mudro zapažanje psihologa

Za neke žene, muškarci se jednostavno utrkuju, igraju oko njih i bacaju im se pod noge. One samo trebaju odabrati najprikladnijeg i pristati na udvaranje. No, postoji druga vrsta žena kojima ne ide tako lako. 


One ne privlače pažnju muškog pola, za njima se muškarci ne okreću, niti im udjeljuju komplimente. Iako se ove žene ne razlikuju od drugih, ostaju neprimijećene. Možda je problem u njihovom odgoju ili možda imaju manjak samopouzdanja. Pitanje koje često muči mnoge od njih jeste: da li treba da se prilagode muškarcu samo kako ne bi ostale same cijeli život? 

Ova dilema može stvarati unutarnju borbu u životu mnogih žena. Da li žena treba da se oblikuje prema muškarcu i prilagodi njegovim uvjetima, žrtvujući vlastite potrebe kako ne bi ostala sama? Da li treba da toleriše njegove loše navike ili trpi njegovo nezadovoljstvo? Mnoge žene su, nažalost, spremne na sve to.

Spontano se prilagođavaju i prihvataju loše kako bi zadržale partnera, a sve to iz straha od usamljenosti, a ponekad i zbog nedostatka samopoštovanja. Mnoge žene stave pronalazak savršenog muškarca na prvo mjesto, a onda se fokusiraju na načine kako ga zadržati. Kada shvate da ne mogu ostvariti svoje idealno očekivanje, prihvate bilo kakvu situaciju. 

Prilagođavaju se, često žrtvujući vlastitu sreću, jer misle da ne zaslužuju bolje. Naravno, važno je da žena želi pronaći dobrog muškarca, ali pre svega, ona sama mora postati dobra osoba. Treba postati žena koja privlači pažnju muškaraca, koju muškarci primjećuju i koju žele osvojiti. Pitanje je kako postati takva žena? 

Prije svega, treba prestati previše razmišljati o usamljenosti i fokusirati se na vlastitu sreću. Treba razmisliti o tome što nas čini sretnim i što uživamo raditi. Kada smo usredotočeni na svoje interese i hobije, promjene će se dogoditi neprimjetno. Evo primjera iz stvarnog života: imao sam prijateljicu koja je imala 33 godine i neprestano je kukala kako je sama i da nikada neće pronaći pravog muškarca i udati se. 

Tada sam joj predložio da prestane plakati i da pročita deset klasičnih knjiga, pogleda deset kulturnih melodrama, posluša deset sjajnih muzičkih kompozicija i posjeti deset novih gradova. Na početku joj se činilo lako, ali zbog obaveza koje je imala, trebalo joj je deset mjeseci da završi sve planirano. 

Sve sam joj dao rok od godinu dana kako bi to postigla, a vrijeme se bližilo kraju, i nisam bio siguran da će moj plan uspjeti. No, upoznala je svoju ljubav u posljednjem gradu kojeg je posjetila. Upoznao ju je u metrou, pitao je koju knjigu čita, i tako je sve počelo. Shvatila je koliko se promijenila iznutra, i kako je ljubav pronašla onda kada najmanje očekivala. Ono što svi moramo imati na umu jeste da, dok god se mi sami sa sobom ne osjećamo dobro, nitko drugi se neće osjećati ugodno u našem društvu. Dakle, fokusirajmo se na vlastitu sreću, na stvari koje volimo raditi, a promjene će doći same od sebe.

No comments

Powered by Blogger.