Poruka razvedenim ženama sa djecom - Tražite muškarca za sebe, a ne oca svom djetetu

Nakon razvoda, ulazak u novu vezu nije nimalo lak zadatak za razvedene žene, a neke od njih se čak odlučuju da će radije ostati same kako bi ispunile potrebe svoje djece. 


Ako ste razvedena majka s djetetom i osjećate da ne želite provesti ostatak svog života u samoći, važno je da prvo budete iskrene prema sebi, a zatim i prema potencijalnom partneru, te da razumijete potrebe vaše djece. Prioritet treba biti potraga za partnerom za sebe, ne nužno novim ocem za vašu djecu. 

Vaša vrijednost kao žene treba biti jasna vama, jer će vas samo tada muškarac moći cijeniti zajedno s vašom djecom. Ako se isključivo trudite naći očinsku figuru za djecu, to ne garantuje da će taj isti čovjek biti i dobar suprug vama. Ovakve veze često vode do prekida koji može biti jako traumatičan za djecu.

Stoga, bolje je uvijek tražiti partnera koji odgovara vama kao osobi, a djeca će s vremenom pronaći svoje mjesto i stvoriti odnos sa njim. Prije nego što se upustite u ozbiljnu vezu, trebate biti sigurni da želite promjene i da ste spremni na kompromise. Važno je da se prvo vi i vaš partner dobro razumijete kako biste osigurali i dobar odnos između vaše djece i njega. 

Pitanje zašto bi razvedenoj ženi trebao još jedan brak? Možda će se mnogi pitati zar nije prvi brak bio dovoljan i nije li već nešto naučila iz tog iskustva. Razvedene žene, kao i sve druge žene, traže ljubav i žele uživati u pažnji koju pruža muškarac. No, prije nego što započnu novu vezu, one trebaju naučiti biti samodostatne, znati uživati u životu u potpunosti i izvući najbolje iz svakog trenutka. Samo tada će biti u mogućnosti postići pravu sreću.

No comments

Powered by Blogger.