Ne govori mi da nemaš vremena, već da su ti druge stvari važnije od mene

Ako neko stvarno želi biti s vama, pronaći će vremena za vas. Ako osoba tvrdi da nema vremena, to može biti zato što im ne pridajete dovoljno važnosti ili su im druge stvari ispred vas u njihovom životu. 


Zato je važno ne dozvoliti da vas neko zavarava ili podcjenjuje. Kako prolazimo kroz različite faze života, postaje sve teže pronaći vrijeme za druge, čak i za stvari koje volimo. Zatrpani smo poslovima, obavezama, i čini se da je slobodnog vremena sve manje. No, važno je razumjeti da uvijek možemo pronaći prostor u svom rasporedu za ljude koje želimo vidjeti, s kojima želimo razgovarati i koji nam znače: to je srž prijateljstva i ljubavi. 

Dok odrastamo, život postaje sve kompliciraniji, a pritisak obaveza raste. Moramo naučiti balansirati između različitih prioriteta, kao što su posao, obitelj ili obrazovanje. Kako bismo to postigli, moramo znati koliko vrijedimo u odnosima s drugima. Ne bi trebali tražiti pažnju jer se to prirodno događa kada su odnosi ispravno postavljeni. 

Ako se nađete u situaciji gdje osjećate da ulažete puno truda u odnos koji nije uzajaman, možda je vrijeme za razmotriti stvarnu vrijednost tog odnosa. Iako može biti teško suočiti se s istinom, dugoročno je bolje rješavati neravnotežu nego je održavati. Veza između ljudi trebala bi biti međusobno zadovoljavajuća, gdje oba partnera osjećaju ravnotežu u davanju i primanju. 

Kako možemo znati jesmo li nekome prioritet? Postoje znakovi koji nam to mogu reći. Ako osoba nikada nema vremena za vas ili vas tretira kao opciju, umjesto kao važan dio svog života, to su jasni znakovi da niste njen prioritet. Važno je cijeniti sebe i svoje vrijednosti te ne dopustiti da vas neko stavlja na drugo mjesto. 

Sloboda znači da imate pravo birati s kime želite provoditi vrijeme i koga želite uključiti u svoj život. Ako vas netko percipira samo kao rezervnu opciju, to je znak da ne cijeni vašu vrijednost. Iako to može biti bolno, ne možemo prisiliti druge da nas tretiraju onako kako želimo. 

S druge strane, možemo birati s kim ćemo provoditi vrijeme i tko će biti prioritet u našem životu. Očuvanje iskrenih odnosa koji podržavaju naše samopoštovanje i pružaju nam radost iz malih zajedničkih trenutaka nije lako, ali je izazov koji donosi najveće nagrade. Važno je izabrati one ljude koji nas istinski cijene i uz koje se osjećamo voljenima.

No comments

Powered by Blogger.