Mars u Škorpiji do 24.11 - Ribe spremite se za avanture, Škorpije se osjećaju snažno i moćno

Kako će Mars u Škorpiji 2023. utjecati na svaki horoskopski znak 


Ovan: Ovaj period donosi vam priliku da zaronite dublje u svoje snage i ambicije, dragi Ovni. Kada Mars u Škorpiji aktivira vašu osmu kuću, koja se odnosi na resurse, transformaciju i intimnost, otvara se vrata za unutrašnji rast i prosperitet. Iako će ova energija djelovati ispod površine, potiče vas da se bolje uskladite sa svojim željama i shvatite svoje potencijale. Mars u Škorpiji također će pojačati vašu sposobnost izlječenja i regeneracije. To znači da ćete možda primijetiti poboljšanje u financijskom stanju zahvaljujući promjenama u pristupu upravljanju novcem. Ovaj tranzit također može produbiti vašu intimnost u odnosima i pomoći vam da se osnažite. Ipak, važno je napomenuti da će možda biti potrebno dublje samoproučavanje kako biste potpuno iskoristili prednosti ovog tranzita.

Bik: Nema potrebe za panikom, Bikovi, iako Mars u Škorpiji stavlja naglasak na vaše sedme kuće, koja se odnosi na odnose i obaveze. Iako se možete osjećati izazvani konfliktima u odnosima, ovaj tranzit također vam daje priliku da postavite svoje granice i očekivanja na jasan način. Marsova energija može vam pomoći da rješavate nesporazume ili da izrazite svoje frustracije na konstruktivan način. Važno je zapamtiti da su otvoren dijalog i komunikacija ključni za rješavanje problema. Bilo da se radi o ljubavi ili poslovnom okruženju, budite hrabri i otvoreni za razgovor. 

Blizanci: Blizanci, spremite se za uzbuđenje i produktivnost jer Mars u Škorpiji energizira vašu šestu kuću, koja je povezana s poslom, rutinom i navikama. Vaša prirodna raznolikost i znatiželja često vas mogu usmjeravati u različite smjerove, ali ovaj tranzit će vam pomoći da se fokusirate na ključne zadatke i ciljeve u svakodnevnom životu. Možda ćete primijetiti da ste izuzetno fokusirani tokom ovog tranzita, što će vam omogućiti da postignete značajna poboljšanja u svom profesionalnom i ličnom životu. Održavanje rutine i poboljšanje životnih navika može dovesti do pozitivnih promjena u vašem zdravlju. Ovo je vrijeme za konkretno djelovanje, pa iskoristite svoju energiju na najbolji mogući način.

Rak: Rakovi, spremite se za uzbuđenja i strast jer Mars u Škorpiji aktivira vašu petu kuću, koja se odnosi na zabavu i romantiku. Ovaj tranzit donosi vam priliku da se izrazite kreativno i strastveno. Možda ćete otkriti nove hobije ili se dublje posvetiti svojim kreativnim strastima. Vaš ljubavni život također će biti u centru pažnje, a Mars u Škorpiji može pojačati vašu privlačnost i strast. Međutim, budite oprezni da ne upadnete u previše brze ili strastvene veze, posebno ako ste u početnim fazama upoznavanja. Dajte sebi vremena da upoznate osobnost i budite pažljivi prema svojim osjećajima. Ovaj tranzit vam donosi priliku da uživate u ljubavi i strasti na dublji način, pod uvjetom da se prepustite osjećajima i izražavanju svoje kreativnosti. 

Lav: Dragi Lavovi, vrijeme je da pokažete svoju hrabrost i strpljenje jer Mars u Škorpiji utječe na vašu četvrtu kuću, koja je povezana s domom i obitelji. Ovaj tranzit može izazvati izazove u vašim porodičnim interakcijama i odnosima s cimerima. Mogli biste primijetiti više frustracija i tenzija, ali važno je ostati smiren i izbjegavati velike konflikte. Umjesto da se sukobljavate, ovaj tranzit vam pruža priliku da se posvetite unaprjeđenju svog doma i okoline. Rad na kućnim projektima može vam donijeti zadovoljstvo i učiniti vaš prostor ugodnijim. Ovo je također pravo vrijeme za porodične razgovore i rješavanje nesporazuma. Ostanite strpljivi i budite spremni na kompromis kako biste očuvali harmoniju u svom domu. 

Djevica: Djevice, vaše analitičke vještine dolaze do izražaja kada Mars u Škorpiji pojača vašu treću kuću komunikacije. Vaša percepcija i pažnja za detalje će se poboljšati tokom ovog tranzita, što vam omogućava da bolje razumijete sve što se događa oko vas. Ova energija će vam pomoći da budete iznimno usmjereni na istraživanje i rješavanje problema. Možete iskoristiti ovaj tranzit da poboljšate svoje komunikacijske vještine i bolje se izražavate. Duboko ronjenje u istraživanje i analizu može vam pomoći u svim aspektima života, od posla do ličnih odnosa. Budite spremni za aktivno prikupljanje informacija i usmjerenost na detalje kako biste ostvarili svoje ciljeve. 

Vaga: Vage, vrijeme je da usmjere svoju snalažljivost prema finansijama i vrijednostima jer Mars u Škorpiji aktivira vašu drugu kuću. Ova kuća odnosi se na novac i lične vrijednosti, i tokom ovog tranzita, bit ćete motivirani za postizanje financijske sigurnosti. Mars u Škorpiji potiče vas da razmislite o svojim novčanim pitanjima i razmislite o načinima za poboljšanje svoje financijske situacije. Možda ćete tražiti nove prilike za zarađivanje ili razmišljati o načinima kako bolje upravljati svojim resursima. Važno je znati što zaista cijenite i usmjeriti svoje napore prema postizanju tih vrijednosti. Ovo je vrijeme za praktične korake prema financijskoj stabilnosti. 

Škorpije: Drage Škorpije, s Marsom u svom znaku, osjećat ćete se snažno i moćno. Mars u Škorpiji aktivira vašu prvu kuću, što znači da ćete se istaknuti i biti u centru pažnje. Ovaj tranzit daje vam priliku da istaknete svoje najbolje osobine, kao što su odlučnost, samopouzdanje i hrabrost. Međutim, budite oprezni da ne postanete preagresivni ili zastrašujući u interakcijama s drugima. Vaša energija može biti zarazna, ali važno je da je usmjerite na pozitivne ciljeve. Ovo je vrijeme kada možete postići mnogo toga i ostvariti svoje ambicije. Koristite ovu energiju kako biste ostvarili svoje ciljeve i postali vođa u svim aspektima života. 

Strijelac: Strijelci, vaša prirodna pozitivnost i optimizam bit će testirani tokom ovog tranzita Marsa u Škorpiji. Mars aktivira vašu dvanaestu kuću, koja je povezana s podsvijesti i duhovnošću. Tokom ovog tranzita, možda ćete se osjećati osjetljivije nego inače, a komentari i interakcije mogli bi vas duboko pogoditi. Ovo je vrijeme za duboku introspekciju i suočavanje s unutarnjim demonima i strahovima. Analiza snova i meditacija mogu vam pomoći da bolje razumijete svoje podsvjesne procese. Nemojte se bojati suočiti se sa svojim unutrašnjim pritužbama i strahovima jer će vas to dovesti do ličnog rasta i dubljeg razumijevanja sebe. 

Jarac: Jarčevi, tokom ovog tranzita Marsa u Škorpiji, bit ćete potaknuti da razmotrite svoje veze i odnose s drugima. Mars aktivira vašu jedanaestu kuću, koja se odnosi na veće zajednice i težnje. Ovaj tranzit potiče vas da razmislite o svojoj lojalnosti prema različitim društvenim grupama i prijateljima. Neki od vaših odnosa mogu biti provjereni, dok će drugi postati još dublji i iskreniji. Ovaj tranzit vam omogućuje da razmislite o kvaliteti veza koje imate i da se fokusirate na one koje vam pružaju podršku i inspiraciju. Mars u Škorpiji potiče vas da budete selektivniji u izboru s kim se okružujete i s kim dijelite svoje ciljeve i ambicije. Nemojte se bojati prekinuti odnose koji vam ne donose pozitivnost ili se osjećaju iscrpljujuće. Umjesto toga, okrenite se prema onima koji vas podržavaju i koji dijele vaše težnje. 

Vodolija: Vodolije, očekujte dinamičan period jer Mars u Škorpiji pojačava vašu desetu kuću, koja se odnosi na karijeru, status i postignuća. Ovaj tranzit će vas potaknuti da se usmjerite na svoje profesionalne ciljeve i ambicije. Vaša odlučnost i upornost bit će ključne karakteristike tokom ovog tranzita, što će vam omogućiti da postignete izvanredne uspjehe u karijeri. Mars u Škorpiji vas motivira da budete neustrašivi i da se ne zaustavljate pred izazovima. Važno je da zadržite balans između ambicije i agresivnosti. Radite na ostvarivanju svojih ciljeva, ali budite svjesni svoje komunikacije i interakcija s kolegama kako biste održali pozitivan radni okoliš. 

Ribe: Ribe, avantura vas zove jer Mars u Škorpiji aktivira vašu devetu kuću, koja se odnosi na istraživanje i visoko obrazovanje. Ovaj tranzit donosi vam priliku za učenje i rast na raznim područjima. Možda ćete razmotriti nove oblike obrazovanja, putovanja ili duhovnih potraga. Ovo je vrijeme za širenje svojih horizonta i dublje istraživanje svijeta oko sebe. Otvorite se za nove prilike i budite spremni za avanture koje će proširiti vaše razumijevanje svijeta. Mars u Škorpiji također potiče vas da se bavite duhovnim rastom i introspekcijom. Rad na dubljem razumijevanju sebe i svojih ciljeva može vam pomoći da ostvarite osobni rast i razvoj. Iskoristite ovaj tranzit kako biste se upustili u nove izazove i postigli više na svom putovanju.

No comments

Powered by Blogger.