Morate naučiti voljeti sebe kako ne biste zavisili od ljubavi druge osobe.

Jeste li čuli izraz "nevoljena"? To se kaže za žene koje brzo napuste dom nakon škole, gdje roditelji ne pružaju dovoljno ljubavi, te počnu živjeti s muškarcima. 


Takvih žena može biti mnogo, jer same ne osjećaju ljubav. Žive s jednim muškarcem, ali ne doživljavaju uzajamnost, pa potom s drugim, pa s trećim. Postupno se potpuno gube u svojim partnerima, ali ne dobivaju ono što smatraju da zaslužuju. Kako biste izbjegli postati "nevoljenom" osobom, prvo morate početi voljeti sebe! 

Voljeti sebe je izazovan zadatak, posebno jer je lakše tražiti odobrenje od drugih i imati podršku koja opravdava naše odluke. No, važno je naučiti voljeti sebe, uprkos trenutnim okolnostima, cijeniti se, razumjeti se i poštovati. Tada nećete ovisiti o ljubavi drugih, neće vam biti potrebno odobrenje roditelja, rođaka, prijatelja ili muškaraca. 

Svaka osoba zaslužuje ljubav prema sebi, istu onu koju pruža drugima. Svatko može biti ono što jest, bez osjećaja srama. To je povezano sa samopoštovanjem; ljudi s visokim samopoštovanjem vole sebe, brinu o sebi i spremni su učiniti sve za svoje dobro. Čak i onima koji se čine sretnima može biti teško voljeti sebe, ali vrijedi uložiti napor. 

Voljeti sebe je poput prihvaćanja izazova, ali to je borba koja vrijedi. Trebali biste voljeti sebe dovoljno da ne tražite odobrenje, poštovanje ili ljubav od drugih. Traženje ljubavi može dovesti do toksičnih veza, što je štetno fizički i psihički. Razumijem da je lakše tražiti odobrenje od drugih, ali poznajete sebe bolje od bilo koga drugog. 

Iskoristite vrijeme da bolje upoznate sebe, učite i otvarate. To je zanimljivo i korisno, a ne zahtijeva odobrenje ili ljubav drugih. Nema potrebe bježati od sebe, čak i ako se čini da ste nesavršeni. Trebali biste voljeti sebe onakvima kakvi jeste, s svim svojim manama. 

Kada to shvatite, osjećat ćete se dobro jer zaslužujete pravu, sveobuhvatnu ljubav. Nemojte tražiti ljubav izvana, već je pružite sami sebi. Ljubav već postoji u vašem srcu, samo je trebate razumjeti. Dopustite si voljeti sebe i shvatit ćete da ne morate ispunjavati tuđe zahtjeve kako biste osvojili ljubav.

No comments

Powered by Blogger.