Ako želiš biti voljena nauči da voliš sebe - 7 razloga zašto bi trebali stavljati sebe ispred svih

Postoji stara narodna izreka koja kaže da će te drugi voleti ako prvo voliš sebe. 


Bez ljubavi prema sebi, nemoguće je dobiti ljubav koju zaslužuješ od drugih. Kada imaš ljubav prema sebi, tek tada možeš očekivati da ćeš privući najbolju ljubav u svom životu. Tada možeš biti potpun, izraziti svoje mišljenje i izabrati partnera koji ti odgovara. Kada voliš sebe, tada: 

1. Drugi će poštovati tvoje granice jer vide da ti imaš dovoljno samopoštovanja da postaviš granice u svom životu. Znaju da ti nećeš dozvoliti da se sa tobom radi na silu. 

2. Drugi će te voleti zbog tvojih vrlina i mana. Kada voliš sebe, očekuješ da će drugi voleti i tvoje dobre i loše osobine. Pokazuješ ih umesto da se stalno izvinjavaš zbog njih i to može pomoći da privučeš osobe koje će te voleti zbog tvojih dobrih i loših osobina. 

3. Možeš izraziti svoje mišljenje. Ako ne voliš sebe, nikada nećeš imati dovoljno hrabrosti da podeliš svoje mišljenje sa drugima. Uvek ćeš se plašiti da će drugi kritikovati tvoje mišljenje i stavove. 

4. Ne zanima te šta drugi misle o tebi. Ne čekaš da ti drugi kažu da si lep, pametan ili ambiciozan. Znaš da jesi i to je za pohvalu jer se ne oslanjaš na tuđe mišljenje o sebi. To može pomoći da imaš zdraviju vezu sa partnerom. 

5. Si kompletna osoba. Ako ne voliš sebe, često tražiš nekoga ko će te voleti i koji će te upotpuniti. Kada voliš sebe, možeš ući u vezu kao kompletna osoba sa svojim ciljevima, snovima, mislima i potrebama. 
 
6. Znaš da pratiš svoju intuiciju. Kada voliš sebe, znaš šta je dobro za tebe. Ako si povezan sa svojim unutrašnjim glasom, možeš ga pratiti i uraditi ono što je najbolje za tebe. Daješ dozvolu svojoj intuiciji da te vodi i radiš ono što želiš. 

7. Si prioritet sam sebi. Kada voliš sebe, znaš da ne treba da žrtvuješ svoje potrebe za dobrobit veze. Znaš koliko zaslužuješ i nećeš pristati na manje od toga.

No comments

Powered by Blogger.