Ako želite da vam Univerzum pomogne - Prestanite tražiti izgovore

Danas nećemo raspravljati o izgovorima koje dajemo drugim ljudima. Umjesto toga, želim pričati o izgovorima koje koristimo za sebe kako bismo opravdali nedostatak snage da ostvarimo važne ciljeve i snove. 


Često ne primjećujemo koliko često padamo u tu destruktivnu naviku. Kad sebe opravdavamo na taj način, to je najgore što možemo učiniti za sebe. Ne krećemo se prema svojim snovima, opravdavajući se da još nismo spremni ili da nemamo dovoljno vremena, novca, energije ili drugih resursa. 

Ali, dok sebe opravdavamo, naši snovi nestaju i ne čekaju nas. Ne napuštamo odnose koji nas iscrpljuju, opravdavajući se da nismo dovoljno hrabri ili da je druga osoba prekrhka da bi to podnijela. I ne brinemo se dovoljno o svom zdravlju, opravdavajući se da ćemo početi od sutra, kada smo manje umorni ili kada obavimo druge stvari. 

Ovi izgovori postaju naša rutina i postepeno postajemo uvjereni da nikada nećemo moći ostvariti svoje snove. Čak i najtalentiraniji među nama mogu postati stručnjaci u tome kako izbjegavati stvari koje su im važne. Često dijelimo ove izgovore sa svojom porodicom i prijateljima, nadajući se da će nas razumjeti i dati nam podršku. 

Ali, istina je da je nedostatak volje najveći problem koji imamo. Nedostaje nam ona početna iskra, volja da krenemo i makar napravimo neki mali korak prema našem cilju. Što se više opravdavamo, to više odašiljemo poruku Univerzumu da ne trebamo ništa. 

Tvrdoglavo i redovito poručujemo da imamo druge stvari koje su važnije od naših snova, da su oni samo glupost. Naši snovi su i dalje tu, no mi nismo u stanju poduzeti korake prema njima. Univerzum čita našu poruku i pomaže nekome drugome tko pokazuje volju i odlučnost da ostvari svoje ciljeve.

Sve što trebamo učiniti je uključiti našu moć i volju. Imamo moć da ostvarimo svoje snove ako samo želimo. Na kraju krajeva, sve je na nama. Možemo biti osoba bez ikakvih ograničenja ili slobodna osoba koja je spremna preuzeti kontrolu nad svojim životom.

No comments

Powered by Blogger.