Otac Andrej otkriva 2 osobine koje posjeduje idealna žena za brak - "Pokorna žena je najbolja"

Svaka osoba ima svoj pogled na to što čini pametnu ženu. 


Neki vjeruju da pametna žena treba sačuvati svoj brak i biti poštovana od svog muža, te da bi trebala biti odgovorna za održavanje ugodne atmosfere u kući. Drugi smatraju da je pametna žena ona koja je neovisna i sposobna da se sama financijski osigura, bez potrebe za mužem. 

U religijskom smislu, pametna žena je čuvarica kuće i zaštitnica doma. Prema ocu Andreju Tkačevu, pametna žena posjeduje dvije ključne osobine. Prva od njih je razumijevanje, što znači da je spremna učiti i razvijati svoj um s vremenom, te prihvatiti i razumjeti svog muža.

Pametna žena će svog muža savjetovati i sugerirati mu, ali nikada ga neće podučavati. Umjesto toga, žene mogu podučavati druge žene, djevojčice i djecu. Druga ključna osobina pametne žene je blagost i krotkost. Takva žena osvaja svog muža blagim ponašanjem, podnosi životna iskušenja i teške trenutke, te paziti na svoje riječi i postupke. 

Žene koje se ne paze svojih postupaka i emocija često postanu prekomjerne i mogu utjecati na ponašanje muškarca u njihovom životu. Stoga je važno da muškarac nađe pametnu ženu, jer samo pored nje on može postati mudriji. 

Žena ima ključnu ulogu u oblikovanju svoje porodice i ovisi o njoj da li će obitelj biti uspješna ili neuspješna. Žena bi trebala razvijati svoje emocionalno i duhovno stanje te naučiti razumijevanje prije braka kako bi postala dobra supruga svom mužu. Poslušnost i pokornost su važne osobine, ali to ne znači da žena mora slijepo slijediti svog muža. Pokorna žena je ona koja zna kako održati svoj brak i održati obitelj na okupu.

No comments

Powered by Blogger.