Ako ljubav ne osjećate ili je ne vidite, onda ona ne postoji ili nema svrhu

Kada nam neko postane važan u životu, osjećamo da se radi o osobi koja je zauzela posebno mjesto u našem srcu. Želimo biti s njima i osjećamo se dobro u njihovom društvu. 


U tim trenucima počinjemo osjećati ljubav prema toj osobi i to osjećanje je uzajamno. No, sam osjećaj ljubavi nije dovoljan, treba ga pokazati i uključiti tu osobu u svoj život. Ponekad volimo nekoga, ali nismo sigurni kako to pokazati. To se može dogoditi s prijateljima, rođacima ili partnerom. 

Moguće je da smo toliko sigurni u naše osjećaje da smo uzeli tu osobu zdravo za gotovo i da nećemo izgubiti njihovu naklonost. No, moramo biti hrabri i pokazati im da su nam važni. Pokazivanje ljubavi može stvoriti želju kod druge osobe da i dalje budu s nama. Ove riječi dolaze od Ovedia Rosales, terapeutkinje. 

Često zaboravimo da svaka osoba ima svoje osjetljivosti i zato je važno upoznati tu osobu i pokušati razumjeti njihove potrebe. Pokažimo da brinemo za njih, da želimo provoditi vrijeme s njima i da cijenimo svaki mali detalj u njihovom životu. Evo četiri savjeta kako pokazati ljubav: 

1. Mali detalji su važni. Često mislimo da veliki darovi ili pažljivost u posebnim trenucima mogu ubijediti nekoga da ostanu zauvijek s nama. No, najbolja garancija za ljubav su sitnice koje radimo svaki dan. Briga za tu osobu svaki put kada se sjetimo, pažnja na detalje i želja da tu osobu učinimo sretnom. To će sigurno biti cijenjeno i može ojačati vaš odnos. 

2. Prvo se moramo voljeti sami. Moramo prvo naučiti voljeti sebe, ako želimo voleti druge. Važno je poštivati svoj prostor i svoje potrebe kako bismo mogli voljeti druge. 

3. Upoznajte drugu osobu. Svaka osoba je jedinstvena i ima svoje osjetljivosti. Upoznajte tu osobu i pokažite joj da razumijete njezine potrebe. Pokažite joj da ste tu za nju i da ste spremni podržati ju u svakom trenutku.

4. Podijelite svoje vrijeme. Jedna od najdragocjenijih stvari u životu je vrijeme. Pokažite tu osobu da želite provoditi vrijeme s njima.

No comments

Powered by Blogger.