Da je vašem muškarcu stalo do vas, ne bi spavao pored druge žene: Iskrena priča ljubavnice

Kada pogledam unazad, ne mogu vjerovati kako je moj život promijenjen u roku od samo jedne godine. Prije godinu dana, bila sam sigurna da imam sve što mi treba - dvoje predivne djece, lijep dom i muža koji mi je bio podrška i otac moje djece.


Činilo se da mi ništa ne nedostaje, ali duboko u sebi sam osjećala prazninu koja je postajala sve veća. Sve je počelo kada sam rodila drugo dijete. Umjesto radosti i sreće, osjećala sam se sve više nezadovoljna. Bila sam nesrećna s osobom u koju sam se pretvorila, a usamljenost je postala moj stalni saputnik. 

Tražila sam potvrdu od svog muža o mojoj vrijednosti kao žene, majke i supruge, ali nikada je nisam dobila. Naša veza je blijedila, a naša komunikacija se svela na praktične stvari o djeci i njihovom odgoju. U to vrijeme, pojavio se netko poseban u mom životu. Osjetila sam duboku povezanost s tom osobom, osjećala sam se ispunjeno kada sam bila u njegovom društvu. 

S njim sam razgovarala o svemu, a on je pokazivao razumijevanje za moje probleme. Jednog dana sam ga pogledala i shvatila da je on ljubav mog života. Osjećala sam nevjerojatnu ljubav prema njemu, ali postojala je jedna velika prepreka - bio je u braku, baš kao i ja. Razgovarali smo o svemu, maštali o zajedničkoj budućnosti. 

Na kraju, donijela sam odluku da se razvedem od muža s kojim sam provela deset godina, iako smo dijelili dobro i loše trenutke. Razvod je prošao bez teških riječi, i brzo sam postala razvedena žena. Nisam se previše brinula jer sam vjerovala da će me sreća čekati na drugoj strani. S partnerom sam često razgovarala o našem zajedničkom životu s djecom. 

Željela sam da njegova djeca provedu više vremena s nama, ali jednog dana mi je rekao da ne može se razvesti. Bio je nesposoban napustiti svoju suprugu i djecu. Čovjek kojeg sam voljela i za kojeg sam mislila da je moja srodna duša odjednom je nestao iz mog života, kao da nikada nije ni postojao. 

Moje srce je bilo slomljeno na hiljadu komadića, a osjećala sam se naivno i prevareno. Ipak, ova iskustva su me učinila jačom. Sada se borim za sreću svoje djece, svjesna svojih grešaka. Shvatila sam da sam napravila krive odluke i da sam pogriješila u svom životu, ali isto tako vjerujem da zaslužujem biti sretna. Neću se smiriti dok ne pronađem svoju sreću, dok ne ostvarim harmoniju u svom životu. Ova teška lekcija me naučila koliko je važno cijeniti sebe i donositi ispravne odluke koje će nas voditi prema pravom putu.

No comments

Powered by Blogger.