Muškarac neće napustiti kuću u kojoj žena napravi dobru atmosferu - Pisholog o prevarama

Prevare u vezi mogu biti izazovne situacije koje zahtijevaju pažljno razmišljanje i odlučivanje. Psiholog Natalija Tolstaja objašnjava različite opcije koje su nam na raspolaganju kada nas partner prevari, ali naglašava da nije svima potrebna ista reakcija. 


Prva i ključna stvar koju psiholog ističe jest da nakon saznanja o prevari, važno je ne donositi naglu odluku. Umjesto toga, potrebno je uzeti malo vremena kako biste se smirili i razmislili o daljim koracima. Nakon što se malo smirite, slijedi vrijeme donošenja odluke o budućnosti veze. U takvim situacijama, obično nemamo mnogo izbora. 

Možemo odlučiti prekinuti vezu i krenuti u potragu za novim partnerom koji će nas cijeniti, ili možemo odlučiti oprostiti prevaru i pokušati popraviti vezu sa supružnikom.  U slučaju da odlučimo krenuti dalje i prekinuti vezu, možda ćemo trebati pomoć psihologa kako bismo obnovili svoje samopoštovanje i povjerenje u muškarce. 

S druge strane, ako odlučimo ostati u vezi i pokušati popraviti odnos, vjerojatno će nam trebati veća pomoć psihologa kako bismo shvatili kako se nositi s tim teškim iskustvom i kako graditi novi odnos nakon preljube. 

U svakom slučaju, psiholog naglašava važnost razmišljanja o vrijednosti veze prije preljube. Trebamo se prisjetiti razloga zašto smo uložili svoje vrijeme i mladost u tu osobu s kojom živimo, koji su glavni razlozi zašto smo s njom. Je li ono što nas je privuklo njemu dovoljno vrijedno da ostanemo u vezi nakon preljube, ili možda ipak nije. 

Ako cijenimo svog muža zato što je podržavajući, brižan, duhovit i voli djecu, onda to može biti dobar temelj na kojem možemo graditi novi početak u vezi s njim. Također, važno je saznati više o ljubavnici, kako bismo bolje razumjeli situaciju i kako je ona utjecala na našeg partnera. 

Kako bismo ojačali vezu i smanjili mogućnost ponavljanja preljube, psiholog predlaže stvaranje ugodne atmosfere kod kuće, posvećivanje pažnje supružniku, kuhanje njegovih omiljenih jela i slično. Time se pokušava osigurati da supružnik ima manje razloga za odlazak kod druge osobe i da mu bude ugodnije i privlačnije ostati kod kuće. 

Ključno je da svatko pronađe najbolje rješenje za sebe u ovakvim situacijama i da se osloni na podršku stručnjaka kako bi lakše prošao kroz teške trenutke i donio odluke koje će mu donijeti mir i zadovoljstvo u životu.

No comments

Powered by Blogger.