Razvod od žene nakon 40-te je izdaja: 3 razloga zašto muškarac napuštaju žene nakon 40-te

Nakon što sa partnerom dođemo u petu deceniju života, osjeti se doza zasićenja. U tim godinama života počinje krizni period kod većine ljudi, naročito kod muške populacije. 


Oduvijek nam se čini da je život sa jednim partnerom sve što sanjamo i da bismo zbog toga trebali biti beskrajno sretni. U našoj petoj deceniji djeca su već odrasla, pa nama ostaje mnogo vremena za supružnika. Međutim, često se desi suprotno - umjesto idile partneri se udalje. 

Muškarac tada počinje da misli o napuštanju porodice. Zašto se ovo dešava? Zašto muškarci u tim godinama žele da napuste porodicu kada su skoro pola života proživjeli sa tom ženom? Za početak, naše tijelo se mijenja. Hormoni imaju svoju ulogu. Muškarci imaju potrebu za intimnošću mnogo duže nego žena. 

Kod njih ta potreba traje sve do sedme decenije života, a ponekad i duže. Kod žena je drugačije, kad uđu u petu deceniju one gube potrebu za redovnom intimnošću. Kao rezultat ovog disbalansa javlja se nezadovoljstvo i muškarac pokušava da nađe nešto sa strane. Bez obzira na sve, brak se možda može spasiti. Razmislite o tome. 

Osim fizičke bliskosti, mnogo je važnija duhovna. Kada se duhovna bliskost izgubi stvari u porodici postaju teže. Komunikacija otežava i sve se svodi na svakodnevna pitanja. Ovu krizu je mnogo teže prevazići nego fizičku. Kad se ona desi često znači kraj. Osim toga, nekim muškarcima brak postane dosadan. Oni su se godinama trudili da budu uzorni porodični ljudi, a sad kada su djeca odrasla više ne moraju to da rade. 

Muškari žele novu zabavu, senzacije, druženja i generalno pozitivnu okolinu. Nažalost, kod kuće to vrlo često ne dobijaju. Tada se javljaju nesuglasice koje rezultiraju razvodom. Kada se dogode ovakve stvari, gotovo je nemoguće održavati zdrav odnos. Muškarac u lošem braku može ostati jedino zbog djece, ali u petoj deceniji djeca su već dovoljno velika. Nažalost, žene najčešće krive druge žene za razvod, a nije uvijek tuđa krivica. Imajte na umu da najteže krize dolaze sredinom pete decenije života. 

No comments

Powered by Blogger.