"U dubini duše žena osjeti kada je muškarac nevjeran" - Mudrosti genijalne Fransoaz Sagan

Duboko proniknuti u suštinu nečijeg bića nije lako, ali ljudi i dalje nastoje to postići. Vjeruju da će na taj način zadovoljiti druge osobe i sebe same. 


Koliko god teško muškarcima bilo proniknuti u suštinu žene, isto je to izazovno i za žene. Svi žele znati kako prodrijeti u tuđi um, pružiti ljudima ono što žele, čak i bez da to izgovore, te otkriti što je neophodno. Iako je to gotovo nemoguće, nije nedostižno. Da bismo to postigli, moramo dobro upoznati tu osobu, tek tada možemo zaviriti u njen um. 

Francuska spisateljica Francoise Sagan pomaže nam da skinemo veo s očiju i zaronimo u suštinu našeg bića. Evo nekoliko njenih citata: "Morate skupo platiti za ponosno držanje." Ne možete postati mudra žena samo čitajući knjige i slušajući priče svojih prijatelja. Morate proživjeti i osjetiti mnoge stvari. Snaga žene se jača u teškim trenucima. Mudrost i snaga se stiču kroz životna iskustva. 

"Da bi se muškarac i žena voljeli, nije dovoljno da se samo smiju zajedno, već moraju zajedno i patiti." Osoba može istinski osjetiti radost samo ako je iskusila patnju. Životni put ide uzlazno i silazno, i to je u redu. 

"Nevjera je kada nemate ništa za reći svom mužu jer ste sve što ste imali za reći rekli drugoj osobi." Na internetu se često nalaze savjeti o tome kako prepoznati mušku nevjeru. Neki će reći da je muškarac nevjeran kada postavi lozinku na telefonu ili kada počne ulagati više u svoj izgled. No, trebamo ignorirati te signale. Žena će intuitivno osjetiti kada muškarac radi nešto iza njenih leđa, pa makar to bile i najmanje promjene u njegovom ponašanju. 

"Ne postoji savršen muškarac. Idealna osoba je ona koju volite baš sada, u ovom trenutku." Nikada nećete upoznati osobu koja će se uvijek ponašati onako kako vi to želite. No, sjajno je pronaći osobu koju ćete voljeti baš takvu kakva jeste. Važno je da prihvatimo jedinstvenost svake osobe i da budemo spremni prilagoditi se i voljeti ih bez obzira na njihove nedostatke. Pronalaženje istinskog razumijevanja i povezanosti zahtijeva otvorenost i duboko razumijevanje sebe i drugih.

No comments

Powered by Blogger.