Zašto osuđujete ljubavnice - Vaš suprug je taj koji je rizikovao brak i porodicu zbog afere

Kada se žena suoči s nevjerom svog voljenog muškarca, često će prvo okriviti drugu ženu. To je uobičajena reakcija jer žena traži krivca izvan svog odnosa kako bi se zaštitila od suočavanja s istinom.


Lako je prebaciti krivicu na drugu ženu i optužiti je za rasturanje porodice ili zavođenje muškarca. Često se koriste pogrdni izrazi, optužbe za najgora djela ili čak prijetnje. Međutim, istina je da je odgovornost za prevaru na samom muškarcu. Muškarac koji je u braku, ima suprugu koja ga voli i gradi porodicu, ipak je spreman staviti sve to na kocku zbog druge žene koja mu vjerojatno ne znači više od privremenog trenutka zadovoljstva. 

On je taj koji je oženjen, taj koji je prevario povjerenje svoje supruge i koji je donio odluku da rizikuje gubitak porodice. Kada muškarac bude uhvaćen u prevari, često će se truditi opravdati svoje postupke i pružiti razloge za svoje ponašanje. Može okriviti svoju suprugu, tvrdeći da nije bila dovoljno dobra i da je ona kriva što ga je otjerala drugoj ženi. 

Može spominjati stres na poslu ili alkohol kao faktore koji su utjecali na njegove postupke. Međutim, rijetko ćete čuti iskrenu istinu: "Žao mi je, to sam učinio jer sam to želio." Ne upadajte u zamku da povjerujete izgovorima poput "Ne znam zašto sam to uradio" ili "Nisam bio priseban". Duboko u sebi, muškarac zna zašto je to učinio - zato što je to želio. 

Važno je da žena koja se suoči s nevjerom shvati da nije kriva za postupke svog muškarca. Njegova prevara je njegova odgovornost, a ne rezultat nedostataka ili nedovoljnosti žene. Također je važno da žena ne upadne u zamku okrivljivanja druge žene bez dubljeg razumijevanja situacije. Umjesto toga, treba se fokusirati na sebe, vlastitu vrijednost i odlučiti što je najbolje za nju i njen život.

No comments

Powered by Blogger.