Zašto se molitve sjetimo samo kada nam je teško - Moramo se sjetiti i kada nam ide super

Nemojte čekati posljednji trenutak da se pomolite za spas ili rješenje problema, već se molite da se takve situacije ne dogode.


Često smo toliko zaokupljeni problemima i negativnostima u životu da zaboravljamo zahvaliti Bogu na onome što trenutno imamo. Umjesto da pronađemo vremena za molitvu i zahvalnost za dobre stvari koje nam se događaju, obično smo usmjereni na negativne aspekte života. 

Takva je ljudska priroda - kada nam sve ide dobro, često zaboravljamo na vjeru i duhovnost. Prije spavanja, često provodimo vrijeme na društvenim mrežama, čitajući tračeve o poznatima, umjesto da se posvetimo onome što je zaista važno. Međutim, kada nas pogodi neka nevolja, tada se setimo vjere. 

Često se okrećemo molitvi kada izgubimo posao ili kada nam je netko blizak bolestan. Također, u trenucima kada smo suočeni s odbijanjem ili neuspjehom, postavljamo pitanja zašto nam se to dogodilo. Ova pitanja muče nas, dovode do sumnje u sebe i osjećaja krivnje. Međutim, važno je shvatiti da sve u životu ima svoje vrijeme i svoj tajming. 

Ako se nešto ne ostvaruje onako kako smo zamišljali, to može biti zato što trenutno nije pravo vrijeme za to. Teško je prihvatiti ovu ideju, jer često želimo da se sve događa odmah i onako kako smo zamislili. Kada nam se neka želja ne ostvari, često se javlja osjećaj ljutnje, nemira i nervoze. Međutim, trebamo shvatiti da takva situacija može biti za naše dobro. 

Možda bi ostvarenje te želje prouzrokovalo nove probleme ili ne bi bilo u skladu s našim najboljim interesima. Ponekad se suočimo s odgodom kako bismo bili zaštićeni od nečega lošeg ili nepovoljnog za nas. Ono što je sudbinski određeno će se dogoditi, bez obzira na naše nestrpljenje i žurbu. No, ono što nije suđeno može biti bolje da se nikada ne ostvari. 

Umjesto da jurimo za nečim što trenutno nije u skladu s našim životnim putem, trebamo biti strpljivi i vjerovati da sve dolazi u pravom trenutku. Žurba i nestrpljenje su naši glavni neprijatelji koji nas odvode od onoga što je najbolje za nas. Zato budite strpljivi i vjerujte da će se ono što je za vas suđeno dogoditi u pravo vrijeme. Otvorite srce i um za nove prilike koje vam život donosi, bez očekivanja i pritiska. Kada naučite prihvatiti život s povjerenjem u njegov tijek, osjećat ćete se mirnije i ispunjenije.

No comments

Powered by Blogger.