Ogromna je razlika između djevojke i žene - Djevojke žele pažnju, žene žele poštovanje!

U mladosti često se tendira ka razmišljanju da su izrazi "žena" i "djevojka" sinonimi, jednostavno riječi koje se koriste da opišu osobu ženskog spola. 


Na prvi pogled, razlika između njih može se činiti tek pitanje bračnog statusa i godina, međutim, kako godine prolaze, shvatimo da postoji duboka i značajna razlika između ovih dvaju pojmova. Postanemo svjesni da ženu i djevojku ne možemo tretirati isto, jer svaka od njih nosi sa sobom različite aspekte i očekivanja. 

Vremenom se shvati da su "žena" i "djevojka" daleko od sinonima, i da su ove dvije riječi ulaznice u svijet dubokih razlika. Odrasli muškarac uvijek će radije izabrati vezu sa ženom, jer žena zna svoje želje i ciljeve u životu te ne plaši se da ih ostvari. Razlika između izlazaka sa ženom i djevojkom je poput neba i zemlje. Djevojke traže pažnju, dok žene zahtijevaju poštovanje. 

Djevojke će se truditi privući pažnju i često prihvatiti muške igrice, dok žene traže dublje povezanosti i očekuju da budu tretirane s poštovanjem. Dok djevojke mogu podnijeti da se ponašate neodlučno i da pravite povremene izlaske iz veze, žene traže stabilnost i ozbiljnost. One znaju razlikovati pravu ljubav od prolaznog interesovanja i neće se zadovoljiti površnim vezama. 

Za djevojke, strah od odbacivanja često ih motivira da se prilagode i čine stvari koje zapravo ne žele, sve kako bi zadržale muškarca u svom životu. Na žalost, često se i sputavaju i gube svoj identitet u tom procesu. S druge strane, žene su samopouzdane i svjesne svoje vrijednosti. Nikada neće poduzeti radnje koje nisu u skladu s njihovim željama i uvjerenjima samo kako bi pridobile muškarčevu pažnju. 

Znaju da njihov život ne zavisi o prisustvu muškarca te su spremne ostati same dok ne nađu partnera koji ih zaista cijeni. Žene ne žrtvuju svoju autentičnost radi drugih i traže partnera koji će ih cijeniti onakve kakve jesu. Žene traže više od puke pažnje. Za njih je ključno poštovanje. Kada zahtijevaju poštovanje, ne traže ga samo kao žene, već kao ljudska bića. 

One neće dozvoliti nikome da ih tretira loše, manipulira njihovim emocijama ili smanjuje njihovu vrijednost. Ako vide da su naišle na nečije loše namjere, spremne su okrenuti se i krenuti dalje, bez osvrta. Odnos sa ženom zahtijeva više, ali i pruža više. 

Njihova očekivanja su jasna i temelje se na suštinskim vrijednostima. Dok možda može izgledati da je veza sa ženom izazovnija i kompleksnija, istina je da je ova vrsta veze vrijedna truda. Žene donose sa sobom dublje razumijevanje ljubavi, poštovanja i autentičnosti. Ona će vam uzvratiti mnogo više od onoga što ulažete, stvarajući tako ispunjeniji i kvalitetniji odnos.

No comments

Powered by Blogger.