Dobićeš sve što ti je namijenjeno - ali sve u svoje vrijeme!

Jer, ono što tako strastveno tražite, također traži vas. 


Ova potraga može biti dugotrajna i izazovna. Mogu proći mjeseci ili čak godine prije nego što doživite ono što tako žarko želite. No, budite sigurni da će se dogoditi u pravom trenutku. Da biste prebrodili sve prepreke koje će se pojaviti na tom putu, potrebno je strpljenje i hrabrost. Srce će vam možda biti ispunjeno boli, prolit ćete mnogo suza, ali na kraju će vam te teškoće pomoći da dosegnete ono što vam je suđeno. 

Također, morate postati jači kako ne biste odustali u teškim vremenima. Jer, ono što tako strasno želite također traži snagu od vas. Možda vam se ovo čini kao izlizana fraza koju ste čuli mnogo puta, ali tek kada počnete primati ono što vam je suđeno, ove će riječi dobiti dublje značenje u vašem životu. 

Svaki ožiljak na vašem srcu, svaki pad i svako teško iskustvo približavaju vas onome što zaslužujete - vašoj sudbini. Iako vam se može činiti da su mnoge stvari besmislene ili apsurdne dok prolazite kroz njih, vjerujte da svaka radnja i svaki događaj imaju svoj razlog. U većini slučajeva ne možemo odmah razumjeti zašto prolazimo kroz teške trenutke, zašto nam se događaju loše stvari. 

No, važno je zapamtiti da teška vremena često ne pogađaju osobu ako nisu dio njenog putovanja prema blagoslovima. Možda trenutno prolazite kroz izazovan period, i razumijem da je teško vidjeti svjetlo na kraju tunela. Međutim, vjerujte da će se sve što proživljavate konačno uklopiti u veću sliku vašeg života.

Kroz svaku muku i svaku suzu, koraci koje poduzimate vodit će vas prema onome što vam je suđeno. Stoga, nikada ne gubite vjeru, čak ni kad se čini da vas okolnosti napadaju sa svih strana. Svemogući vas neće lišiti onoga što je namijenjeno samo vama. I kad vam se čini da ste ostavljeni od svih, kad se osjećate kao da vas cijeli svijet napušta, zapamtite da će sve te situacije dobiti svoj smisao u većem kontekstu vašeg života.

No comments

Powered by Blogger.