U narcisa se najlakše zaljubiti - Ali i najgore: Veoma bitne stvari narcisoidnim muškarcima

Narcis je pojedinac koji je često vrlo vješt u manipulacijama i sposoban je da drugima nametne svoju volju i uverenja. 


Kada se zaljubite u narcisa ili već patite od ljubavne ovisnosti prema njemu, često ga vidite kao svoje sunce i centar svog sveta. Međutim, kada se suočite sa neočekivanim i neugodnim situacijama u toj vezi, počnete se bojati da ćete izgubiti tu osobu. Osjećate da će "sunce" prestati sijati za vas, a vaš život izgubiti smisao. 

Ono što je ključno razumjeti je da sunce koje vas narcis grije zapravo nije pravo sunce. Narcis vešto koristi svoj šarm i manipulativne taktike kako bi kontrolirao situaciju. Mnoge njegove izjave nisu iskrene i autentične, već su pažljivo odabrane kako bi ostavile određeni utisak. Kako bolje razmislite o njegovim postupcima i izjavama, počinjete shvaćati da možda nikada niste stvarno poznavali tu osobu. 

Stvorili ste iluziju o njemu kao o nekome tko vas ispunjava toplinom i srećom, ali to je bila samo maska. Narcisi su vješti u tome da preuveličavaju svoju vlastitu važnost, a vi možete pasti u zamku da to prihvatite kao istinu. Na početku veze, možda ste se pitali kako ste uspjeli privući tako savršenu osobu. No, s vremenom shvatite da je ta savršenost lažna, da je narcisov ego naduven i da je sve što čujete zapravo samo dobro odglumljeno. 

Dolazi trenutak u životu kada sami sebi postanete smešni zbog svojih procjena i veličanja narcisa. Možda ste ignorisali mnoge znakove upozorenja i alarma za uzbunu, jer ste želeli verovati da je ta osoba najbolje što vam se moglo desiti. No, kada napokon shvatite istinu, osjećate olakšanje što ste to učinili. Važno je da ne osuđujete sebe zbog toga, jer je to proces učenja i sazrijevanja. 

Najvažnija lekcija koju treba naučiti iz ovakvih iskustava je da pravo sunce, koje je prirodno i autentično, nema nedostataka i ne pravi razliku među ljudima. Kroz manipulacije i igre narcis je pokušao uvjeriti vas da bez njega ne možete. Kada to shvatite, narcis gubi moć nad vama. Trebali biste biti svoje vlastito sunce, osloniti se na zdrav razum i logiku, i vjerovati u prirodnu svetlost koju nam nudi život. Pravo sunce je dostupno svima, i kroz njega možete pronaći istinsku sreću i ispunjenost.

No comments

Powered by Blogger.