Žena se odluči na prevaru kad je muž zapostavi a drugi muškarac poželi - 5 pravila srećnih odnosa

Za osvojiti naklonost i ljubav žene, ne trebate činiti grandiozne geste, obećavati nerealno ili se pretvarati u nešto što niste. Dovoljno je da pokažete svoju pažnju i brigu prema njoj, jer zapostavljanje može ozbiljno narušiti odnos. 


Skoro svaka žena želi osjećati se voljeno i poželjno, bez obzira na fazu veze ili braka. Nedostatak pažnje i ljubavi od strane partnera može je odvratiti i navesti je da razmisli o drugim opcijama, uključujući preljubu. Žena želi da je njezin partner redovno podsjeća koliko mu je stalo do nje, čak i kada godine veze prolaze. 

Osjećaj poželjnosti i ljubavi ključan je za njenu emocionalnu sigurnost. Ako osjeti da nije poželjna i voljena od strane svog partnera, to može shvatiti kao manjak poštovanja i pažnje. Ako se pojavi drugi muškarac koji će joj pokazati interes i pažnju, može se lako odlučiti na promjenu. 

Na kraju, u mnogim takvim situacijama, krivicu često snosi žena, iako je zapostavljanje od strane muškarca bilo temeljni problem. Kako biste izbjegli ovakve probleme, slijedite pet pravila koja se primjenjuju na odanost i emocionalnu bliskost, bez obzira na spol: 
 
Održavajte toplinu u odnosima: Nikada ne uzimajte svog partnera zdravo za gotovo. Uvijek cijenite ono što imate, jer mnogi ljudi su usamljeni i čeznu za onim što vi imate. 

Izražavajte ljubav svakodnevno: Ne štedite na riječima ljubavi prema svom partneru. Recite im koliko ih volite svaki dan, jer nikada ne znate kada će biti posljednji put kad to možete učiniti. 

Ne zapostavljajte: Aktivno slušajte svog partnera, budite tu kada je potrebno razgovarati ili pružiti podršku. Izbjegavajte provođenje previše vremena odvojeni, jer to može stvoriti emocionalnu distancu. 

Ne trošite više vremena na druge: Kada vaš partner primijeti da provodite više vremena s drugim ljudima nego s njim, može se osjećati zapostavljenim. 

Radite na privlačnosti: Ako osjetite da privlačnost prema partneru slabi, otvoreno razgovarajte o tome. Ako je to zbog fizičkih promjena, zajedno radite na tome. Važno je da oboje uložite napor kako biste očuvali privlačnost i bliskost u vezi. 

Ovih pet pravila pomažu održati zdrav i sretan odnos u kojem se partneri osjećaju voljenima i poželjnima. Komunikacija i kontinuirana briga jedno o drugome ključ su uspješnog odnosa koji traje i kroz izazove života.

No comments

Powered by Blogger.