Kada žena odluči otići, više se neće predomisliti - Kako prepoznati da vam daje posljednje šanse

Žena, za razliku od muškarca, rijetko mijenja svoje odluke. Njena predanost i odlučnost su nevjerojatne; ili ostaje uz partnera ili hrabro odlazi. 


Kada žena donese odluku da napusti vezu, kasno je tražiti da se vrati. Njen karakter je posebno oblikovan. Mogla bi biti kritikovana zbog svoje kompleksnosti, ali uvijek će posjedovati osobine koje zaslužuju divljenje. Za razliku od muškarca, koji može lako flertovati s različitim vezama i mijenjati svoje odluke, žena je dosljedna. 

Ostaje uz voljenog čak i kad su stvari teške, pružajući mu mnogo prilika za promjenu. Kada želi otići, kada osjeti da ljubav blijedi i kad ne vidi svoju budućnost u vezi, ona ostaje. Strpljivo čeka da se situacija popravi, tražeći znakove da se ljubav i emocije mogu obnoviti. Žena je spremna boriti se za vezu i čeka indikacije koje sugeriraju da vrijedi uložiti trud. 

Žena ne luta i ne mijenja odluke lako, jer je već dala sve od sebe kako bi veza uspjela. Kad shvati da nema drugog izlaza osim odlaska, to znači da je prošla kroz niz pokušaja i oprosta. Žena ne odustaje olako, posebno ne od ljubavi. Njeno napuštanje nije trenutak za kasnije molbe ili pokajanja. Kada pređe prag i odluči otići, već je potrošila sve zalihe oprosta i truda. 

Pokušaji privlačenja njenom sažaljenju neće imati uspjeha jer je već prošla kroz duboke emocionalne napore. Prirodno, muškarac se često percipira kao lovac, dok je žena čuvar ognjišta. Ona neće napustiti dom bezobzira na teškoće, ostaje vjerujući da može pridonijeti sreći. No, kada shvati da nema više razloga za ostanak, odlazi. Ne očekujte kajanje niti igranje na kartu sažaljenja jer je žena već dala sve od sebe, a vi niste znali cijeniti njene šanse i napore.

No comments

Powered by Blogger.