"Ako te muškarac vara ne ljutite se - Nađite i ti nekog" - Genijalna Žuži o ljubavi

Žuži Jelinek, istaknuta hrvatska modna dizajnerica i spisateljica, ostavila je snažan utisak na ljude širom svijeta. Njezina književna djela često su istraživala teme ljubavi i ljepote. 


Ono što je posebno privlačilo kod Žuži Jelinek bila je njezina iskrenost i duhovitost u razgovoru o odnosima između muškaraca i žena. Rođena je u dvadesetim godinama prošlog vijeka i preminula 2016. godine, a do svoje 94. godine nastavila je dijalog o ljubavi. Njena želja za intimnošću sa suprugom i u poznim godinama života svjedoči o njenoj strastvenoj prirodi. 

Uprkos godinama, nije žalila ni zbog čega te bi, kako je isticala, rado ponovila svoj životni put. Od skromne krojačice postala je priznata modna kreatorka i uspješna spisateljica. Ljubav i ljubavni odnosi bili su ključne sfere njenog života, a njezini savjeti za žene su bili korisni i duhoviti. 

Njezina iskrenost odražavala se u savjetima poput: "Muškarcima je to kao da puste vodu u WC školjci. Nema tu osjećaja. To je samo tehnika. Zato žene budite pametne. Sumnjate li u muževu vjernost, nemojte ga ostaviti. Nađite i vi nekoga, ali to mu nikad ne smijete priznati. Brak će vam sigurno uspjeti." 

Žuži je poticala žene da više uživaju u ljubavi, potvrđujući svoje stavove kroz vlastito iskustvo: "Imala sam puno muškaraca dok sam bila slobodna, ali nikad nisam varala muževe. Ima tu posla jer tada treba organizirati život i sa suprugom i s ljubavnikom. Sad mi je žao zbog svakog muškarca kojeg sam odbila. Stoga savjetujem ženama da si priušte svakog frajera kojeg požele. Poslije biste se mogle kajati zbog propuštenih prilika." 

Savjetovala je žene koje nisu pronašle pravu ljubav da preuzmu inicijativu i oblikuju svog muškarca po vlastitim mjerilima. Njezin doprinos modi i književnosti ostavlja neizbrisiv trag u kulturi, dok njezina otvorenost i humor obogaćuju razumijevanje ljubavi i odnosa.

No comments

Powered by Blogger.