"Kao dugogodišnja ljubavnica shvatila sam 4 stvari - Ljubavnice su poput pomoćnih točkića"

Poštovane dame, kao osoba koja je dugi niz godina bila u ulozi ljubavnice, stekla sam vrijedna iskustva koja smatram važnim podijeliti. 


Dugo vremena sam bila u vezi s oženjenim muškarcima, a na početku, priznajem, bila sam premlada da shvatim težinu igranja s tuđim sudbinama i srećom. Međutim, s vremenom sam shvatila svoju vlastitu vrijednost i prestala s takvim postupcima. 

Sada pišem kako bih podijelila naučene lekcije, nadajući se da će neko izvući pouke iz mojih grešaka. Obratila bih se vama, dragim djevojkama zaljubljenim u oženjene muškarce, s nekoliko ključnih pravila: 

Pravilo broj jedan: Ako već započnete vezu s oženjenim muškarcem, trudite se da ona ne potraje duže od tri mjeseca. U tom vremenu se formira navika, a suočavanje s njom postaje izazovno. Vjerujte mi, tri mjeseca su dovoljna da vaš oženjeni partner odluči hoće li ostaviti svoju ženu ili ne. 

Pravilo broj dva: Oženjeni muškarac ne bi smio biti jedini fokus u vašem životu. Volite ga, budite uz njega, ali nemojte tražiti više od toga. Potrebna mu je naivna i poslušna djevojka koja ne stvara probleme. Vi biste trebale biti pomoćni točkići u njegovom životu, a ne izvor komplikacija. 

Pravilo broj tri: Razvijajte prijateljstvo. Nazivajte ga najboljim čovjekom na svijetu i postat ćete mu bliži cilju. Kroz prijateljstvo, saznat ćete više o njemu. Kada vas predstavi svojim prijateljima, čak i kao kolegu, to je povod za slavlje – ostvarila ste prvu pobjedu. 

Pravilo broj četiri: Ne postavljajte previše pitanja! Sve što vam treba je malo vremena koje vam on može posvetiti. Neka shvati da se nećete miješati u njegov život. Ne razgovarajte s njim o njegovoj ženi – zašto mu stalno podsjećati na nešto loše? On je s vama da zaboravi na sve, uključujući i nju. 

Ako prođe tri mjeseca, a on i dalje ne pokazuje spremnost napustiti svoju ženu, unatoč obećanjima, vrijeme je da ga ostavite. Odmah nakon prekida, jasno mu stavite do znanja: ne želite vršiti pritisak ili zahtijevati, ali dajte mu mjesec dana da se pojavi s osobnim stvarima. Tokom tog perioda, zaboravite na njega i dopustite mu da pokaže koliko mu zaista stalo.

No comments

Powered by Blogger.