Ne dozvoli muškarc da se loše ponaša prema tebi samo zato što ga voliš

Zdrav razum nas uvijek potiče da ne tolerišemo ljude koji nas povređuju. 


Kada je neka prijateljica u lošoj vezi, gdje je njen partner prema njoj neljubazan, ti ćeš joj prva reći da se distancira. Bez obzira koliko ona voli tog čovjeka, ti shvataš da ne bi trebala biti s njim. Međutim, zašto onda postaje tako izazovno shvatiti da se osoba koju ti voliš loše ponaša prema tebi, a još teže prestati dopuštati da se to nastavi? 

Ljubav nas često zaslijepi. Kada volimo, često idealizujemo tu osobu, a kad napravi grešku, pronalazimo izgovore za nju. No, nisi rođena da trošiš svoju energiju, dobro srce i ljubav na nekoga tko te ne cijeni. Važno je početi voljeti sebe i brinuti se o sebi, tada će se sve postaviti na svoje mjesto. Vrijeme je da skinemo ružičaste naočare ljubavi s očiju i vidimo stvari onakvim kakve jesu. 

Ako se ne javlja kad ga zoveš i nikada se ne izvini, to nije ispravno. Ako satima čekaš odgovor na jednostavnu poruku, to nije ispravno. Ako nije tu kad ti treba, to nije u redu. Ako ne može naći vremena i energije da se uključi u tvoj život, to nije ispravno. Ako te ne može poštovati, podržavati i voljeti onako kako zaslužuješ, to nije ispravno. 

Ne želimo misliti loše o nekome kome smo dali toliko. Želimo gledati tu osobu u pozitivnom svjetlu. Zato često ne dozvoljavamo sebi da priznamo da nas neko povređuje svojim postupcima. Razumjeti i priznati da te neko povređuje je prvi korak ka rješavanju ovog problema. Bez obzira koliko ga voliš, ne možeš mu dozvoliti da te slomi. 

Ljubav ne bi trebala biti jednosmjerna ulica. Ako te voli onoliko koliko i ti njega, ne bi te povrijedio. Ako nastavi loše se ponašati prema tebi, a ti mu i dalje opraštaš, vrijeme je da prekineš taj začarani krug. Nitko ne bi trebao povrijediti tebe, bez obzira koliko ta osoba bila važna. 

Bi li ti namjerno povrijedio nekoga koga voliš? Naravno da ne. Zašto onda dopuštaš da ti to radi? On iskorištava tvoje povjerenje i iskrenost, što na kraju smanjuje tvoje samopouzdanje i oduzima ti sreću. Ako bi ti njemu učinio isto, bi li mu oprostio? Nisam siguran. Možda se stalno izvinjava i traži oprost, ali zapamti: izvinjenje koje ne prati stvarna promjena je bezvrijedno.

No comments

Powered by Blogger.