Oprostite mu, ali ga nikada više ne puštaj u svoj život

Kako napustiti najveću i najtežu ljubav u svom životu istovremeno? Ovo pitanje zvuči pomalo kontradiktorno, ali ponekad se suočavamo s potrebom da se distanciramo od te vrste ljubavi. 


Tvoja ljubav je bila bezgranična. Dala si toj osobi sve što si imala, a ništa nisi dobila zauzvrat. Bila si ljubazna i nesebična, ali si ostala praznih ruku. Velika praznina u tvom srcu traži više zraka da ponovno osjetiš živost. Prošla sam kroz to iskustvo, i da budem iskrena, nije bilo lako. To je bila najteža stvar u mom životu, i i dalje osjećam nedostatak svakog minuta svakog dana. 

Često se osjećam kao da mi uopšte nema srca u grudima, kao da mi nedostaje neki dio tijela. Ali nedostaje mi samo njegova prisutnost. Jer, da budem iskren, tko želi živjeti osjećajući se bezvrijedno i patetično cijeli život? Tko želi zaspati s plačem svake noći? To znači da on nije za tebe. Zaslužuješ bolje, mnogo bolje. Naravno da će ti nedostajati, nekoliko dana, nekoliko mjeseci, ili možda čak i nekoliko godina. 

Ali ti ćeš živjeti, biti srećna, čak i bez njega. To je sve što je važno. Prešao je sve granice. Voljela si ga, oprostila si mu, čak i za nešto što nitko drugi ne bi oprostio. Ali nastavio je prelaziti granice normalnog. Osjećala si se patetično, nikada mu nisi bila dovoljna. Svaki dan je želio više. Bila si sama u vezi jer on te nikada nije gledao onako kako si ti gledala njega. 

Nikada te nije volio onako kako si ti voljela njega. Ne zaslužuješ živjeti ovako. Moraš stati na to. Učinila  si sve što si mogla, ali to mu nije bilo dovoljno. Jer je želio nešto drugo, nekog drugog, ne tebe. Oprosti mu jer znam da tvoja osjećanja prema njemu neće nestati. 

Izvini, ali nemoj ga ponovo pustiti u svoj život. Jer će ostati isti. Ovo se ne mijenja, bez obzira na sve što kaže. Oprosti mu, ali nemoj ponovno nasjedati na te glupe stvari. Pronađi ljepotu u sebi, u svom životu. Uživaj u sebi i životu, jer to zaslužuješ. Savršen si takav kakav jesi, i ne treba ti nitko drugi da bi bio sretan.

No comments

Powered by Blogger.