"Uopšte nije važno kako izgledaš spolja ako si iznutra prazan" - Snažna poruka Julia Roberts

"Nijedna osoba ne može potpuno zadovoljiti standarde ljepote. Vanjski izgled trebao bi biti posljednja stvar koju cijenimo. Bitna je samo unutrašnja ljepota."


Glumica Julia Roberts dijeli snažnu poruku, potičući žene da prestanu biti opsesivne oko svojeg vanjskog izgleda na štetu vlastite suštine. Njezine riječi podsjećaju sve one koji su previše fokusirani na izgled na važnost unutrašnje ljepote. 

"Savršenstvo je bolest mnogih naroda. Prekrivamo lica tonama šminke, ubrizgavamo botoks i izgladnjujemo se kako bismo postigli 'idealnu veličinu'. Trudimo se ispraviti nešto što uopšte ne zahtijeva popravak. A ono što najviše trebamo često zanemarujemo. Znate li o čemu govorim? Govorim o našoj duši. Duši koja zahtijeva pažnju i brigu. Vrijeme je da se posvetimo tom aspektu. Reci mi iskreno, kako možeš očekivati da te netko voli ako samu sebe ne voliš? Može li promjena vanjskog izgleda stvarno ispuniti tvoju unutrašnju sreću? Ne. 

Želim jasno poručiti da vanjski izgled nije presudan ako je unutrašnji svijet prazan. Želim reći svima danas: neću više prikrivati svoje lice šminkom. Ne želim to raditi jer mi je dosta nošenja tuđe maske. Vrijeme je da uklonimo maske. Možda imam bore, ali želim ih vidjeti. To sam ja - prava ja. Želim da me prihvatiš takvu kakva jesam. Današnji svijet je zaluđen izgledom. Ne možete ni zamisliti koliko su nas kompanije uvjerile da moramo trošiti novac na odgodu prirodnog starenja putem nezdrave i neprirodne upotrebe anti-aging proizvoda. 

Principi ljepote 21. vijeka postali su apsurdni. To je zastrašujuće! Razumijete li da nas umjetna estetika drži zarobljenima u zatvoru svojih iluzija o izgledu? Umjesto da živimo u skladu sa svojom prirodom, prisiljeni smo slijediti standarde ljepote koji nam se nameću. Ali znate što? Umoran sam od toga. Govorim sam sebi: stani. Ohrabrujem vas sve da stanete i sjetite se tko zapravo jeste, što stvarno želite.

Zapamtite tko ste. Nijedna osoba ne može ispuniti 100% standarde ljepote. Vanjski izgled je posljednja stvar koju treba cijeniti kod nekoga. Sve što je važno jest duša. Zapamtite to zauvijek."

No comments

Powered by Blogger.