Vaš unutrašnji mir nema cijenu - Zašto mudre žene nikada neće poželjeti da se svete drugima

Osjećaj osvete može donijeti više štete osobi koja ga njeguje, nego onoj protiv koje je usmjeren. 


Mnoge žene, suočene s preljubom, često upadaju u zamku života posvećenog osveti. One postanu opsesivno usmjerene na tužnu misiju, gdje svaki trenutak života postaje posvećen planiranju i praćenju dešavanja u životu preljubnika. U toj opsesiji, žena gubi svoj identitet, odvajajući se od svoje suštine.

Sreća postaje nepostojeća jer osveta postaje njen jedini smisao života. Nažalost, otkriva se da ženska sreća nikada nije pronađena u osveti. Često dobre žene, suočene s teškim životnim okolnostima, odluče krenuti putem osvete, ali umjesto da vode vlastiti život, počinju živjeti tuđi. Osvetoljubiva žena, ma koliko bila prijatna i pristojna, postaje okrutna pod utjecajem nagona za osvetom. 

Ovaj nagon blokira energiju sreće, dobrote, lijepih trenutaka i divnih prilika koje život nudi. Boji se vlastiti život crnom i sivom bojom. Važno je razumjeti da osveta ne mora nužno značiti uzvraćanje istom mjerom, provođenje trikova ili uništavanje imovine. Ponekad, žene, vođene željom za osvetom, zaboravljaju da praštanje ima moć otpuštanja. 

Oprostiti znači otpustiti. To znači krenuti dalje, dok preljubnik ostaje suočen s vlastitim postupcima. Velikodušno oprostiti donosi sreću i unutarnji mir. Prestupnik će morati nositi teret svojih djela, dok će žena koja oprosti pronaći spokoj. I, što je najvažnije, osjećaj mira duboko u sebi je neprocjenjiv i ključan za pravu sreću. Dok mnogi prestupnici možda jednog dana traže oprost, žena koja je već oprostila ostaje smirena i zadovoljna.

No comments

Powered by Blogger.