Iskrena priča ljubavnice: Žene koje nisi svjesne koliko vrijede lako postaju druge žene

Kada sam bila mlađa, nisam mogla shvatiti žene koje postaju ljubavnice ili muškarce koji varaju svoje partnerke. 


Moj život je bio vođen ljubavlju, a postavljala sam si pitanje kako netko tko ima tako divnu stvar kao što je brak može biti nevjeran. Dok sam studirala, bila sam u vezi s muškarcem koji je bio stariji od mene četiri godine. Naša veza bila je turbulentna, često smo prekidali i mirili se, ali on je bio dovoljno dobar da mu sve oprostim. Međutim, ta rutina mi je brzo dosadila, i odlučila sam raskinuti s njim zauvijek. 

Nakon njega, upustila sam se u vezu s drugim muškarcem koji je bio zaljubljen u drugu ženu. Izlazili smo nekoliko puta dok mu se nije ukazala prilika da započne vezu s njom. Tada sam počela shvaćati da možda nisam dovoljno dobra da budem nečija prva, i tako je započeo moj život kao "druga žena". 

Zatim se pojavio on – visok, zgodan, s čokoladno smeđom kosom i nebesko plavim očima. Ispričao mi je o vezi koja je bila na klimavim nogama, i uvjeravao me da će se ubrzo završiti. Dani su prolazili, ali raskida s njegovom djevojkom nije bilo. Bili smo zajedno toliko dugo da nisam vjerovala da sam ikad poznavala nekoga tako intimno. Uprkos tome što smo razgovarali o braku i djeci, on nije raskinuo s njom.

Postajala sam umorna od uloge "druge", ali nisam imala hrabrosti prekinuti s njim. Kada je konačno prekinuo s dugogodišnjom djevojkom, nije započeo vezu sa mnom, već s drugom ženom. Ostala sam usputna stanica, opcija kada mu je dosadno. Počela sam se pitati zašto sam uvijek bila njegov drugi izbor, zašto nisam bila dovoljna samo ja. 

Nisko samopoštovanje i sumnja u sebe postali su moji stalni pratioci. Nisam bila svjesna vlastite vrijednosti, što je čest put kako žene postaju ljubavnice. Kada žena ne prepozna svoju vrijednost i pristane na manje od onoga što zaslužuje, riskira da postane "druga" umjesto da se bori za svoje mjesto kao prva i jedina.

Ako ste prošli kroz sličnu situaciju, važno je znati da niste odgovorni za varanje. Zaslužujete partnera koji će vam posvetiti pažnju i biti samo vaš, a ne nekoga tko vas smatra usputnom stanicom. Vaša vrijednost je neosporna, i trebate biti prva i jedina u nečijem srcu.

No comments

Powered by Blogger.