Nezavisna žena nije ona koja je sama - Već koja sama plaća svoje račune: 5 znakova nezavisne žene

Šta znači biti nezavisan i zašto su nezavisne žene toliko privlačne? 


Često se poistovjećuje nezavisnost sa samoćom, ali ovi pojmovi su zapravo potpuno različiti. Zašto mnogi muškarci teže ka tome da imaju nezavisnu ženu pored sebe? Nezavisna žena je istovremeno privlačna i izaziva odbojnost. 

Privlači zbog svoje izgrađene ličnosti i sposobnosti pružanja podrške svima oko sebe, ali odbojna je jer ne toleriše sve greške ljudi u svojoj okolini. Evo nekih ključnih karakteristika nezavisne žene: 

1. Ona je osoba koja može živjeti samostalno, ali to ne znači nužno da je usamljena. Često se pogrešno vjeruje da su nezavisne žene samo one koje žive same, međutim, nezavisna žena može biti i u braku ili porodici. 

2. Živi u sadašnjem trenutku. Nezavisna žena cijeni dan koji je pred njom i ne opterećuje se prošlošću. Planira budućnost, ali se ne zaglavljuje u njoj. 

3. Zna kada reći ne. Nezavisna žena ne dopušta da je bilo ko iskorištava. Spremna je jasno izraziti svoje granice i reći ne kada to zaista misli. 

4. Nije sramota tražiti pomoć, ali nikoga ne moli za to. Biti nezavisan ne znači biti samozadovoljan i tvrdoglav. Nezavisna žena je svjesna da može obaviti mnogo toga sama, ali ako prepozna da joj netko drugi može olakšati situaciju, neće se ustručavati zatražiti pomoć. 

5. Nema mnogo prijatelja. Ovo nije uvijek pokazatelj nečije nezavisnosti. Nezavisne osobe su poznate po tome što ne tolerišu određena ponašanja. Radije će biti sretne u svojoj samoći nego u društvu osobe koja im ne odgovara ili se ne ponaša prema njihovim vrijednostima. Iako ih neki nazivaju "vukovima samotnjacima", one su mnogo više od toga.

No comments

Powered by Blogger.