"Nikad se nemoj truditi zadržati muškarca koji želi otići" - Citat Coelha koji mnogo objašnjava

Sjećam se djetinjstva, kada je jedna od naših komšinica često dolazila kod nas na kafu i dijelila priče o tome kako je pronašla način da održi svoj brak čvrstim. 


Kada bi njezin muž bacio pogled prema nekoj drugoj ženi, ona bi mu jasno stavljala do znanja da će ga napustiti i da neće odgajati njihovu djecu. Tada mi je ta žena izgledala iznimno mudro, te sam željela biti poput nje. Međutim, s vremenom sam odrasla i shvatila da je njezin muž već bio čvrsto povezan s porodicom i nije planirao otići. Ako bi zaista želio otići, već bi spakovao kofere. 

Nijedna sila ne bi ga zadržala. Nažalost, mnoge žene to ne razumiju i misle da mogu na razne načine utjecati na muškarca da promijeni mišljenje i ostane. Budisti kažu da se ne bismo trebali opirati drastičnim promjenama, jer te promjene možda čine naš život boljim. Ponekad je baš odlazak ono što nam je potrebno.

Uprkos tome, mnoge žene su spremne na osvetu, tražeći načine da povrijede muškarca koji ih je napustio. Važno je shvatiti da osveta ne donosi ono zadovoljstvo koje smo očekivali. Najbolja osveta koju žena može prirediti muškarcu koji je ostavi je nastaviti živjeti svoj život i biti sretna. 

Paolo Coelho, brazilski pisac, ima zanimljiv citat koji na divan način opisuje kako treba postupiti prema muškarcu koji odluči napustiti ženu: "Ne kucam na zatvorena vrata. Umjesto toga, šutke ih zatvorim i ne namećem se. Svijet je ogroman, i sigurno postoji netko tko će uživati u razgovoru sa mnom, u mom pogledu i osmijehu. Nisam ljubomoran. Ako je osoba vaša, onda je vaša zauvijek. Ako je nešto vuče negdje drugdje, ništa je neće zadržati, i što je najvažnije, nije vrijedno borbe za tu osobu. Ta osoba nije vrijedna vaših živaca i pažnje."

No comments

Powered by Blogger.