Pravu ljubav ne možete zaboraviti - Možete samo naučiti živjeti bez nje

Kada čovjek doživi pravu ljubav, njegov život se mijenja zauvijek, a ta transformacija nosi sobom nešto neprocjenjivo - nema povratka na staro, nema nazad. 


Često se govori da prava ljubav dolazi samo jednom u životu, a ponekad čak ni to nije privilegija koja se pruža svakome. Iskusiti istinsku, duboku ljubav koja pomuti razum predstavlja vrhunsko ljudsko iskustvo, dok je gubitak te ljubavi najveća žalost koju čovjek može doživjeti. Prava ljubav ne zaboravljamo, već se učimo nositi s njenim nedostatkom. Neki su izgubili pravu ljubav iz ponosa, neki zbog sitnica, dok su drugi možda pomislili da to nije bila prava ljubav, da je postojala neka bolja opcija. 

Tek kasnije, u životu, mnogi shvate pravu vrijednost onoga što su izgubili. Prava ljubav je nesebična, sposobna je podnijeti velike žrtve samo kako bi nekog drugog učinila sretnim. Ona ima snagu podnijeti i oprostiti mane i nedostatke, nudeći vam beskrajno mnogo prilika za promjenu i boljitak. Prava ljubav ispunjava prazninu u vama, dajući vam osjećaj potpunosti. 

Ona uživa u svakom trenutku, a njezini korijeni leže u gradnji snova i budućnosti, a ne u bježanju od njih. Međutim, iako prava ljubav nosi duboko ispunjenje, ona može donijeti i bol, pogotovo ako niste dovoljno zreli da je prepoznate i negujete. Ne može se isplanirati niti stvoriti iz ničega; ona je sudbinski određena, i mi samo možemo dopustiti da se dogodi. No, kako bismo to postigli, moramo biti hrabri i otvoreni. 

Ako ostanemo u pogrešnom odnosu, produžavamo svoju agoniju, punimo se negativnim emocijama, i na kraju samo gubimo dragocjeno vrijeme. Prije nego donesete odluku o okončanju veze, iz bilo kojeg razloga, važno je iskreno se zapitati je li to zaista ispravna odluka. Možda je upravo ta veza vaša prava ljubav, a možda je potrebno raditi na nijansama i sitnicama kako biste je očuvali i osnažili.

No comments

Powered by Blogger.