Sve što dajemo biće nam vraćeno - Sva iskušenja kroz koja prolazimo data su nam s razlogom

Ni jedno iskušenje koje nam se dogodi nije bez svrhe. Svako iskušenje dolazi s razlogom, pružajući nam priliku da iz njega izvučemo važnu životnu lekciju. 


Čak i kad vam je srce slomljeno više puta, važno je zapamtiti da ta bol nije uzaludna. Osoba koja je ušla u vaš život s razlogom nije tamo bez svrhe. Mnogi izražavaju žaljenje što su proveli najbolje godine svog života uz osobu koja im je nanijela bol, ali takav osjećaj nije nužan. Ljubav, bez obzira na njen oblik, nikada nije beskorisna. Svaka suza, bol i patnja koju doživljavamo imaju svoje duboko značenje. 

Potrebno je samo strpljenje, jer s vremenom će se sve posložiti. Nakon mnogo noći provedenih u tugovanju, doći će vrijeme iskrenih razgovora s osobom koja će cijeniti zajednički život s vama. Kada ta posebna osoba uđe u vaš život, osjetit ćete mir. Bit ćete sposobni zaspati s osjećajem sigurnosti, znajući da je tu osoba kojoj zaista stalo do vas. Sve nevolje iz prošlosti, neprospavane noći i neodgovorene poruke bit će zamijenjene ljubaznim riječima i djelima koje vam pokazuju stvarnu pažnju i ljubav. 

Ta osoba neće vas nikada iznevjeriti niti vam pružiti razlog za sumnju. Njena djela će potvrđivati njene riječi, jačajući vaše povjerenje. Ljubav prema toj novoj osobi izbrisat će ružna sjećanja i negativnosti povezane s prošlom vezom. Nova osoba će vas cijeniti, pružiti vam ljubav i učiniti vas najsrećnijom osobom na svijetu. 

Prihvatit će vas onakvima kakvi jeste i pružiti vam slobodu da rastete. Sva bol iz prošlih veza će nestati, smiješak će se vratiti na vaše lice, a ljubav koju primate donijet će mir i radost u vaš život.

No comments

Powered by Blogger.