Za pravim muškarcem nećete morati da trčite: 8 principa kojima bi se trebali voditi u ljubavi

Ako je sudbina odredila da muškarac bude sastavni dio vašeg života, nećete osjećati potrebu da trčite za njim - on će uvijek biti uz vas, ispunjen ljubavlju. 


1. Ako se desi da vas pusti, to je zapravo njegov gubitak. Pravo je olakšanje dopustiti da stvari teku prirodno umjesto forsiranja nečega što nije suđeno. Prava ljubav se ne može isplanirati; ona se spontano dešava. 

2. Pravi muškarac ne zahtijeva od vas da se "lomite" da biste ga očarale. On će vas istinski voljeti zbog onoga što jeste, i bit će oduševljen vama u svakom trenutku. Nema potrebe za pretjeranim naporima ili kompromisima; pravoj ljubavi nije potrebno forsiranje. 

3. Trčanje za pravim muškarcem nije nužno. Autentičan muškarac ne igra igre i ne traži da mu mazite ego kako biste ga zadržale. On cijeni snažnu, nezavisnu i zrelu ženu i neće pokušavati pobjeći, ostavljajući vas da trčite za njim. 

4. Ljubav se ne može nametnuti. Ako primijetite da muškarac izbjegava vašu blizinu i dalje bježi od vas, zašto forsirati nešto što nije uzajamno? Ne biste trebale gubiti vrijeme na nešto što se ne dešava prirodno.

5. Zaslužujete muškarca koji će se sam zalagati za vas. Nije dovoljno samo trčati za nekim tko ne pokazuje isti nivo angažmana. Ako osjetite da se udaljava svaki put kad mu se približite, vrijeme je da prekinete s tim i postavite svoje granice.

6. Ako je muškarcu stvarno stalo do vas, ništa ga neće spriječiti da to pokaže. Pravi muškarci ne kriju svoja osjećanja. Ako osjećate potrebu da mu trčite za njim, vjerojatno nije zainteresiran na isti način. 

7. Prihvatite gorku istinu. Teško je, ali ponekad je važno prihvatiti da ako morate trčati za nekim, ta osoba možda nije ta prava. Gdje su vaše dostojanstvo i poštovanje u toj priči? 

8. Pravi muškarac bit će samo vaš. Kada pronađete svog pravog muškarca, sve će biti savršeno - čak i u običnim i rutinskim situacijama. Neće biti razloga za sumnju u njegovu vjernost. Ako se ikada zapitate možete li zamisliti život bez njega, a odgovor je potvrdan, možda nije onaj pravi.

No comments

Powered by Blogger.