"Hvala ti što si od mene napravio jaku i nesalomljivu ženu" - Iskrena poruka bivšem

Odlučila sam da napišem pismo mom partneru, da mu izlijem svoje srce do kraja. 


Već neko vrijeme osjećala sam se izgubljeno. Bila sam u sukobu između misli da si ti čovjek mog života i da si zapravo najgora osoba koja mi se ikada desila. To nije zbog toga što sam od tebe osjećala najveću ljubav ikada, niti zato što si me podržavao kada niko drugi nije vjerovao u mene, ili što si bio uz mene kada je cijeli svijet bio protiv mene.

Nikada to nije bilo slučajno kod tebe, ali upravo si ti najbolja stvar koja mi se desila u životu, i to upravo zbog toga što si me slomio. Da, dobro si pročitao. Kada te neko slomi do te mjere da osjetiš bol u svakom dijelu svog bića, počinješ ponovo da živiš. Na početku naše veze, osjećala sam se kao princeza, ti si bio sve što mi je ikada trebalo. Pred tobom sam mogla biti svoja. Mogla sam ti otvoriti dušu i pokazati ti sve svoje bolove. 

Ti si me hrabrio. Podržavao si moje ideje i ciljeve. Uživala sam sa tobom u svakom trenutku našeg zajedničkog vremena. Moja porodica i ti ste imali divan odnos. Mislim da sam pronašla svoju srodnu dušu i vjerovala sam da će naša ljubav trajati zauvijek. Danas znam zašto to nije bilo tako. Čak i sada, nakon svega, tvoje riječi odjekuju u mom umu. 

Sjećam se kada sam obukla helanke prije nego što sam izašla s prijateljicama, a ti si mi postavio pitanje da li sam sigurna da želim tako izaći u javnost. Tražio si tvoje odobrenje za moj izbor odjeće, govoreći da izgleda kao da tražim pažnju drugih muškaraca. I danas me boli način na koji si me tada gledao, hladno i oštro. Još uvijek osjećam kako mi se želudac okreće kada si me nazivao lažljivicom, nitkovom i varalicom samo zato što sam imala muške prijatelje s kojima sam se družila. 

Sjećaš li se kada sam te željela počastiti u restoranu, a ti si odbio i rekao da nemaš pojma odakle bih mogla imati novac za takvo što? I danas razmišljam jesam li bila "dovoljno dobra da budem tvoja partnerka". Sada shvatam kako sam propustila svaku priliku da te ostavim. Danas, nakon dvije godine od svega, mogu ti reći samo hvala za sve. Nakon tebe naučila sam da se borim za sebe, da vjerujem u sebe, da se smijem kada želim, ali i da plačem ako se tako osjećam. Sada mogu reći hvala za ljubav koju nisi mogao pružiti. Napravio si od mene osobu kakva sam danas.

No comments

Powered by Blogger.