Kako shvatiti da žena živi sa muškarcem kojeg već dugo ne voli - Mudrost F. Ranevskaya

Imam prijatelja koji je u poodmaklim godinama gajio osjećaje prema jednoj ženi. Ona ga je istovremeno podsjećala na tri važne figure u njegovom životu: majku, učiteljicu iz osnovne škole i prvu ljubavnicu.


Bila je ozbiljna, lijepa, i stroga. Međutim, tu se pojavio problem – ta žena je već bila udata. Rijetko kada se muškarac upušta u ulogu "razbojnika" u ljubavi. Na kraju krajeva, žena bira partnera, ne obrnuto. Uprkos tome, moj prijatelj je odlučio krenuti prema svom cilju s odlučnošću. Tvrdio je da se ta žena i njen muž rijetko pojavljuju u javnosti zajedno, da hodi sama, tužna i nevoljena. Bio je uvjeren da će joj staviti cijeli svijet pred noge i da će ona pronaći sreću.

Savjetovali su mu da, ako ne ode, to znači da ga voli ili je barem zadovoljna. On je odgovorio Nietzscheovim riječima: "guraj ono što pada". Vjerovao je da se ženin brak već raspao i da je došlo vrijeme za promjene. Postoji pet znakova koji ukazuju da žena živi s muškarcem kojeg ne voli: 

1. Odbijanje tradicije i ignorisanje važnih datuma - Ako žena prestane sudjelovati u zajedničkim ritualima i proslavama, to može biti znak problema. 

2. Nedostatak želje za blizinom - Ako žena izbjegava bliskost i udaljava se, to može ukazivati na hlađenje osjećaja. 

3.  Prestanak spontanog ugađanja - Ako žena prestane iznenađivati partnera i prestane pokazivati pažnju, to može ukazivati na gubitak interesa. 

4. Zakopane ljutnje - Ako se ljutnje i neslaganja ne rješavaju, to može dovesti do udaljavanja i prekida veze. 

5. Bez svađa ili pritužbi - Ako žena prestane ukazivati na nedostatke i ne postavlja zahtjeve, to može značiti da je izgubila interes. 

Može se dogoditi da žena osjeća potrebu za samoćom zbog trenutačnih problema, ali ako se udaljava i ignoriše partnera, to može biti znak hlađenja osjećaja. U priči o mom prijatelju, ostaje nejasno je li žena njegovih snova prepoznala njegovu iskrenu namjeru i je li napustila svog supruga zbog njega. 

Pitanje je hoće li se život njih dvoje promijeniti ili će sve ostati nepromijenjeno, jer, kako kaže Faina Ranevskaya, "dok se žena grdi, brine i šizi, ona voli, ali čim počne da se smiješi i bude ravnodušna, izgubio si je."

No comments

Powered by Blogger.