Narcisa ne zanimaju vaši osjećaji: Kako se zaštititi od njegovih manipulacija - 3 bitne stvari

Sigurno ste već imali iskustvo s nekom narcisoidnom osobom u životu. Možda je to bio član vaše porodice, možda kolega s posla, ili čak vaš ljubavni partner.


Veza s narcisoidnom osobom može biti izazovna, posebno ako ste osjetljiva i empatična osoba. Narcisi su skloni manipulaciji i često ne prezaju od toga da koriste različite taktike kako bi postigli svoje ciljeve. Često im nije stalo do tuđih osjećaja, već samo žele da budu u središtu pažnje i osjećaju se superiorno u odnosu na druge. Narcisi se hrane energijom drugih ljudi i često žele da se sve vrti oko njih. Kako biste naučili kako se zaštititi od narcisoidnih osoba, važno je imati nekoliko stvari na umu. 

Prvo, ne dopustite im da previše prodru u vašu blizinu. Ne dozvolite im da manipulišu vama ili narušavaju vaše emocionalno stanje. Važno je postaviti jasne granice i čvrsto se držati za njih. To znači postavljanje granica u fizičkom, emocionalnom i psihičkom smislu. Kada jednom postavite te granice, bitno je da ih se pridržavate i ne popuštate. To će narcisu pokazati da ne može manipulisati vama. 

Ignorisanje je također moćan alat u zaštiti od narcisoidnih osoba. Oni žele pažnju i ako ih ignorišete, pokazujete im da nećete sudjelovati u njihovoj igri i da nemaju kontrolu nad vama. 

Također je važno paziti na svaku riječ koju izgovarate u prisustvu narcisa. Pokušajte kontrolirati situaciju tijekom razgovora i budite pažljivi s onim što govorite. Narcisi su vješti u manipulaciji i mogu koristiti vaše riječi protiv vas ili vas uvjeriti da ste rekli nešto što zapravo niste. Budite svjesni njihovih taktika i čuvajte se.

No comments

Powered by Blogger.