Ne dozvolite da vam bilo ko ukrade nijedan dan ili sat života!

Jedna žena se našla u teškoj situaciji. Njen muž nije joj čestitao rođendan, već je, kao i obično, bio nepristojan, vrijeđao je i ponižavao. Čak joj nije ni kupio nikakav poklon. 


Njena djeca, koja su već odrasla, su joj poslala poruku, ali to je bilo sve. Osjećala se potpuno zapostavljeno i tužno jer je napunila pedeset godina. Iako je svjesna da nije dobro stalno se žaliti, ovog puta je bilo teško ignorisati tu bolnu situaciju. Odlučila je podijeliti svoje nezadovoljstvo sa svojom internet prijateljicom koju nije baš dobro poznavala. 

Prijateljica joj je nudila podršku na neobičan način. Ponudila joj je da dođe do nje, čak i ako je udaljena, kako bi proveli vrijeme zajedno. Ponudila joj je da kupe ukusnu hranu poput hamburgera ili pice, gazirana pića i hrskavi krompir, a zatim da idu u bioskop. Ako nije spremna za posjetu ili je daleko, prijateljica joj je predložila da sama naruči hranu i da ode u bioskop, lijepo se obuče i uživa u danu. 

Na pitanje da li je prijateljica psiholog, odgovorila je da je medicinska sestra na odjeljenju intenzivne njege. Njen savjet bila je prava stručna preporuka: ne dozvoliti da vam bilo ko ukrade nijedan dan ili sat života. Preporučila je da sebi priušti lijepo iskustvo, bilo da je to kupovina, odlazak na lijepo mjesto ili jednostavno uživanje u malim radostima života. Ovaj savjet dolazi iz iskustva osobe koja svakodnevno svjedoči koliko je život kratak i vrijedan te koliko je važno cijeniti svaki trenutak.

No comments

Powered by Blogger.