"Novac ne kupuje dobrog muža i zdravu djecu" - Može li brak biti srećan sa siromašnim čovjekom

Mnoge žene postavljaju visoke ciljeve kada je u pitanju njihova budućnost, kako finansijska nezavisnost, bilo da je postižu samostalno ili kroz partnera. 


Često čujemo priče o zahtjevima koje žene postavljaju kada biraju svog životnog saputnika. Finansijska stabilnost, fizički izgled ili karakterne osobine često su ključni faktori u takvim odlukama. I sama sam imala svoje zahteve kada sam razmišljala o budućem partneru. Važno mi je bilo da moj partner ne konzumira alkohol. Znala sam kakve posljedice alkoholizam može imati i nisam željela da se suočavam s tim problemima u braku i životu s djecom. 

To je bio moj glavni zahtjev, ali naravno, nisam bila ograničena samo na to. Tražila sam posvećenost, marljivost i dobro srce kod svog partnera. Nikada se ne bih udala za nekoga u koga nisam bila duboko zaljubljena. Novac, stan, automobil ili bogati roditelji nikada nisu bili presudni faktori za mene. Možda me materijalno bogatstvo nije privlačilo jer i sama nisam potjecala iz imućne porodice. 

Moja majka je hrabro samohrano odgajala mene i mog brata, živeći skromno. Onda sam ga upoznala - svog budućeg supruga, svog životnog saputnika... Našli smo se... Nakon godinu dana, odlučili smo da se vjenčamo. Prema savremenim standardima, moj suprug nije bio bogat. Odrastao je u brojnoj porodici s petoro braće i sestara. Završio je fakultet mehanike, služio je vojsku, a potom je dobio posao kao profesor u srednjoj školi. 

Živio je sa svojom porodicom u velikoj kući. Kada smo se vjenčali (na skroman način), započeli smo život kao podstanari. Prvih šest mjeseci proveli smo u prilagođavanju (prvi put smo živjeli zajedno), suočavajući se s ljubomorom i neslaganjima. Iako smo se svađali, ipak smo bili duboko zaljubljeni. Sada smo već sedam godina zajedno i iz ove perspektive, mogu reći da je on i dalje čovjek kakvog sam željela.

Da mogu birati, opet bih izabrala njega. Tokom ovih sedam godina, moja ljubav prema njemu samo je rasla. Znam da se mogu osloniti na njega u svakoj situaciji. Vidim da i on voli mene i našu djecu, osjećam se sretno pored njega. Iako nismo bogati, nismo ni siromašni. Ne dugujemo novac nikome i ne tražimo pomoć. Nedavno sam čula priču o prijateljici koja se udala za bogatog muškarca. 

Njihov brak nije sretan. Stalno se svađaju, a on nikada nije kod kuće sa svojom porodicom. Rekla je da bi ga ostavila da ne zarađuje toliko. Za mene, to ne bi bilo moguće. Najvažnije je imati mir, srećnu porodicu i pouzdanog partnera. Oduvijek sam željela iskrenu vezu, zaljubljenog muža i zdravu djecu, a uvijek sam znala da mi novac to ne može osigurati.

No comments

Powered by Blogger.