Teško je biti u braku gdje ste više mama nego supruga - Kad birate supruga pazite na 3 stvari

Žena treba partnera koji je siguran u sebe, koji zrači samopouzdanjem i sposoban je preuzeti inicijativu.


Ona ne želi da bude u vezi s muškarcem kojeg mora voditi za ruku i stalno mu govoriti što smije, a što ne. Prije nego što sam stupila u brak, bila bih zahvalna da me je netko upozorio da razmislim bolje o tome koga biram za supruga. Sada, s godinama iskustva i zrelosti, shvatam da su postojali jasni znakovi koji su ukazivali na to da je bio pogrešan izbor, ali sam kao naivna žena ignorisala te znakove, tumačeći ih kao prolazne situacije. 

Neke stvari su čak bile simpatične tada, ali sada vidim njihovu pravu prirodu. Iako niko nije bio tu da mi otvori oči, želim upozoriti druge mlade djevojke i žene. Ako želite izbjeći pogrešan izbor partnera i ne želite biti kao majka svom suprugu, obratite pažnju na sljedeće znakove: 

1. Ravnodušnost prema financijama: Ako primijetite da vaš partner nema problema s tim da vi plaćate ili častite, to može biti znak da ne cijeni vaš doprinos. Čak i ako ste imali bolju plaću od njega u prošlosti, važno je da postoji ravnopravnost u odnosu. Ako primijetite da vaš partner čuva sve novce samo za sebe, dok vi pokrivate veći dio troškova, to može biti znak da je previše škrt. 

2. Ovisnost o vama: Ako primijetite da vaš partner ovisi o vama čak i za najjednostavnije stvari, poput obavljanja telefonskih poziva ili naručivanja hrane, to može ukazivati na nedostatak samostalnosti i odraslosti. Važno je da u vezi postoji ravnoteža i da se partneri oslanjaju jedno na drugo, ali ne na način da jedan od njih preuzima ulogu roditelja. 

3. Nedostatak inicijative: Ako primijetite da vaš partner nije voljan raditi ili se truditi da zaradi više, to može biti znak da nedostaje ambicije i odgovornosti. U zdravoj vezi, oba partnera trebaju biti motivirana da doprinesu zajedničkom domaćinstvu i ostvarenju ciljeva. Ako se osjećate kao da se brinete više o financijama i odgovornostima u vezi, to može biti izvor frustracije i nezadovoljstva. 

Svaka žena sanja o partneru koji je siguran u sebe, sposoban preuzeti odgovornost i biti njezin partner u istinskom smislu riječi. Zato je važno pažljivo birati svog životnog partnera jer to je odluka koja će oblikovati cijeli vaš život.

No comments

Powered by Blogger.