Varanje je izbor, a ne slučajnost - Ko voli ne vara: Poruka muškarcu koji mi je slomio srce

Samo onaj ko je iskusio izdaju može zaista razumjeti duboku bol kada nas povrijedi neko koga smo voljeli sa svim svojim srcem. 


Kada si bio moj cijeli svijet, ja sam tebi bila druga opcija. Ja sam tebe birala, dok si ti birao drugu. Sada nema smisla pokušavati mi objasniti da je sve to bila samo greška, jer prevara nije slučajnost - to je čin koji čini samo kukavica. Nisi cijenio ono što si imao sa mnom, već si tragao za nečim drugim što bi zadovoljilo tvoj ego. 

Varajući me, namjerno si povrijedio osobu koja te voljela više od sebe. Bilo ti je važnije zadovoljiti svoje sebične potrebe nego misliti na to kako će se osjećati osoba koja te voli. Zašto nisi jednostavno rekao da više ne osjećaš isto prema meni? Zašto si me držao kao zamjenu, čekajući da nađeš nekoga "boljeg"? 

Znao si da to što si činio nije ispravno, ali si ipak nastavio. Bio si vođen svojim željama, ne obazirući se na posljedice. Prava ljubav traži da donesemo odluke koje će je čuvati, a ne uništavati. Ti si odabrao put koji je uništio našu vezu jer nisi bio sposoban voljeti me kako treba. Slomio si mi srce svjesno, jer ti ga sam nisi imao. Možda sada očekuješ da ću ti oprostiti, ali to neće biti tako. 

Ti nisi napravio grešku, već svjesno donio odluku. U ljubavi nema mjesta za greške - ili je prisutna ili nije. Sve što radimo u vezi je naš lični izbor. Zaštita voljene osobe dolazi iz iskrenog osjećaja brige, a povrijeđivanje je znak nepoštovanja. Ti si odabrao drugu opciju. Sada stojiš pred rastavljenim ostacima onoga što smo imali, sve zbog trenutnog zadovoljstva koje ti je donijela avantura koja nije trajala duže od jedne noći.

No comments

Powered by Blogger.