Nije vas ljubavnica iznevjerila već vaš muž - Ne biste trebali biti ljuti na ljubavnice iz 4 razloga

Kada dođe do preljuba u vezi, često se događa da žena sklonija krivnju svaljuje na drugu ženu umjesto na svog partnera. No, je li ta druga žena zaista kriva? 


Neki bi rekli da su žene sklonije kriviti ljubavnicu svog partnera umjesto njega, iako je odgovornost muškarca veća. Da li je to fer? Da li je ta ljubavnica zaista odgovorna, i da li je njen udio u preljubu veći od udjela samog muškarca? 

Postoje četiri ključna razloga koji govore zašto ljubavnica ne bi trebala snositi veću odgovornost, te zašto bi svaka prevarena žena trebala prvo razgovarati sa svojim partnerom prije nego što osudi ljubavnicu. Evo tih razloga: 

Nije moguće ukrasti nešto što vam pripada: Važno je shvatiti da vam nitko ne može oteti nešto što vam zaista pripada. Često čujemo izjave poput "On je moj muškarac" ili "Ne diraj ga". No, trebalo bi se zapitati da li zaista imamo onakav odnos kakav mislimo da imamo. Možda bi bilo korisno preispitati svoj odnos i koliko je taj muškarac zaista "naš". 

I ljubavnica može biti prevarena: Treba imati na umu da i ta ljubavnica može biti žrtva laži partnera. Ne bi trebalo donositi osude prije nego što se situacija detaljno razjasni. Možda je i ona bila uvučena u laži, isto kao i vi. 

Nije ona izigrala vaše povjerenje: Bitno je razlikovati čija je odgovornost u pitanju. Vaš partner je taj koji je vama dao obećanja o vječnoj ljubavi i povjerenju, a ne ljubavnica. Ona nema nikakve obaveze prema vama, za razliku od vašeg partnera koji je iznevjerio vaše povjerenje i prekršio zavjete ljubavi. 

Nije mogla prisiliti vašeg partnera na preljubu: Važno je shvatiti da je vaš partner sam pristao na aferu. Ljubavnica vjerojatno nije prisiljavala vašeg partnera na preljubu. On je sam donio tu odluku. Ponekad je lako prebaciti krivicu na treću osobu i izbjegavati odgovornost koja zapravo pripada partneru. 

No, na kraju dana, partner je taj koji treba kontrolirati svoje postupke i želje. Ako je ljubavnica slobodna osoba, ona ima pravo raditi što želi, jer ne snosi odgovornost prema vama. Dok vaš partner, s druge strane, ima odgovornost prema vama i vašoj vezi.

No comments

Powered by Blogger.